2013. szeptember 3., kedd

Kuruc.info: Ferde hajlamúak és agyhalott csodálóik tüntettek az orosz követség előtt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
Ferde hajlamúak és agyhalott csodálóik tüntettek az orosz követség előtt
Sep 3rd 2013, 18:20

A "szexuális kisebbségeket diszkrimináló" oroszországi törvények visszavonását követelték mintegy százan - "emberjogi és melegjogi aktivisták, illetve szimpatizánsaik" - az Oroszországi Föderáció Nagykövetsége előtt kedden délután Budapesten.

Az Amnesty International Magyarország és köcsögjogi civil szervezetek által szervezett demonstráció résztvevői szív alakú transzparenseket emeltek a magasba, olyan magyar, angol és orosz nyelvű feliratokkal, mint "a szerelem emberi jog", "a szerelem nem bűn", illetve egy Vlagyimir Putyint vastagon kifestett arccal ábrázoló kép is látható volt, amellyel a résztvevők fényképezkedtek.

Hanzli Péter, a Háttér Társaság a Melegekért szervezet ügyvivője hangsúlyozta: a nem-hagyományos szexuális kapcsolatok propagálását tiltó törvény egy olyan gumiszabály, ami mindenre ráhúzható. Könyveket tiltanak be miatta és "kulturális rendezvények", például filmfesztiválok lehetetlenülnek el.

Szerinte a szabályozás által az orosz állam bátorítja az "LMBTQI-közösség" elleni "agresszív homofób támadásokat" is.

Jenei Orsolya, az Amnesty International Magyarország irodavezetője úgy vélekedett, hogy "az orosz állam gyakorlatilag megszünteti az állampolgári egyenlőséget az LMBTQI-közösség számára", illetve nem fogadja el, hogy "a szexuális irányultság az identitás megváltoztathatatlan része". Felszólította az orosz államot a jogszabály visszavonására és "a homofób támadások kivizsgálására".

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése