2013. szeptember 3., kedd

Kuruc.info: Jobbik: maffiacsaládok kezébe kerülhettek a kényszerhasználatba adott állami földterületek is

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Jobbik: maffiacsaládok kezébe kerülhettek a kényszerhasználatba adott állami földterületek is
Sep 3rd 2013, 14:19

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez (NFA) fordul a Jobbik, hogy megtudja, kik használják jelenleg a pályáztatás nélkül kényszerhasználatba adott több mint 30 ezer hektár állami földterületet - jelentette be az alapkezelő budapesti székháza előtt tartott keddi sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán.

A Jobbiknak "erős a gyanúja", hogy "ugyanazok a maffiacsaládok" nyerték el ezen területek használatát, akik az állami fölpályázatokon egyébként is a legtöbb területhez jutottak - mondta az országgyűlési képviselő, aki ezért az alapkezelő vezetőjéhez fordul adatigényléssel, mert a Jobbik álláspontja szerint a nyilvánosságnak joga van megismerni ezeknek a földeknek a hasznosítóit.

Hozzátette: 30 ezer hektár földterületért évente csak a területalapú támogatásokból kétmilliárd forint kapható, ehhez jön hozzá az ott végzett termelés haszna és vállalkozások esetén a fejlesztési támogatások is, így ezekkel a földekkel akár tízmilliárd forintot is nyerhetnek azok művelői.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése