2013. szeptember 3., kedd

Kuruc.info: A kormány csökkentené a hús áfáját, Jobbik: ez kevés

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
A kormány csökkentené a hús áfáját, Jobbik: ez kevés
Sep 3rd 2013, 15:47

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint november elsejével további 10 százalékkal csökkennek a rezsiköltségek, december 31-ig pedig "megoldás születik a jelzálogos devizahitelesek problémáira".

November elsejével további 10 százalékkal csökkennek a rezsiköltségek, az eddigi 10 százalékos rezsicsökkentést csak a kezdetnek nevezte Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár egy lakossági fórumon Hódmezővásárhelyen.

Lázár János szólt arról, hogy a kormány egy másik jelentős lépésen is dolgozik, január 1-jétől a hús – ami főként a baromfi- és sertéshúst érinti – áfája 10 százalék alá csökkenhet a mostani 27 helyett. Ezzel kapcsolatosan az érintett tárcák jelenleg hatástanulmányokat végeznek.

Lázár János elmondta, hogy december 31-ig megoldás születik a jelzálogos devizahitelesek problémáira: a devizahitel ugyanis megszűnik, ugyanakkor egy devizahiteles nem járhat jobban, mint az, aki forintban vette fel a hitelét.

(Vásárhely24 - MTI nyomán)

Jobbik: Minden alapvető élelmiszernél szükséges lenne az áfacsökkentés

A Jobbik sokkal szélesebb körű, s nagyobb áfacsökkentést szorgalmazó törvényjavaslata után majd' egy évvel Lázár János azt ígérte, hogy a kormány érdemben kíván foglalkozni a hústermékeket sújtó, uniós rekordot jelentő áfa kérdésével. A fideszes javaslat megkésett és kevés.

Hangsúlyoznunk kell, hogy e késlekedés bőven adhatott lehetőséget azoknak, akik a feketegazdaságon belül az irreálisan magas adókulcsot kihasználva és a költségvetést megcsapolva kívántak törvénytelen bevételhez jutni. Ez egyértelmű hátrányt jelentett a tisztességes vállalkozóknak, akik közül több is a csőd szélére került. Kilátástalan helyzetükért a felelősség egyértelműen a Fideszt terheli.

Másrészt azt is ki kell emelnünk, hogy nem elég az áfacsökkentést a baromfi- és sertéshús körére alkalmazni. A Jobbik továbbra is azt akarja, hogy – számos EU-tagállamhoz hasonlóan – minden alapvető élelmiszer, így a tej, tejtermékek, kenyér, péksütemények, valamennyi húsféle, tojás, zöldség és gyümölcs áfája 5 százalékra csökkenjen, mely lépésre a vonatkozó uniós szabályok lehetőséget adnak – írja közleményében Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése