2013. szeptember 3., kedd

Kuruc.info: AP: a "felkelők" használtak ideggázt Damaszkusz közelében

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Retargeting on Facebook?

Get more sales and conversions with Facebook retargeting. Try it free for 14 days. Set up takes just minutes!
From our sponsors
AP: a "felkelők" használtak ideggázt Damaszkusz közelében
Sep 3rd 2013, 17:05

Állítólag dokumentumokkal tudja alátámasztani egy Törökországba átszökött szíriai igazságügyi orvosszakértő, hogy Bassár el-Aszad rezsimje márciusban vegyi fegyvert vetett be Aleppó környékén. Egy AP-forrás ugyanakkor arról számolt be, hogy "felkelők" bevallották, Damaszkusz közelében a minap ők használtak ideggázt (mint ismeretes, ez a vegyifegyver-bevetés volna az ürügy, ami miatt Obama izraeli parancsra megtámadná Szíriát).

Zoom
"Lázadók" pihenés közben

Az isztambuli székhelyű szíriai ellenzéki koalíció szóvivője elmondta, hogy Abdeltavvab Sarúr, az aleppói igazságügyi orvosszakértői bizottság vezetője a Hán el-Aszalban március 19-én történt vegyifegyver-támadással kapcsolatban olyan dokumentumok birtokában van, amelyek igazolják, hogy az Aleppó melletti településen vegyifegyver-támadás történt. Rendőrségi forrásokból olyan szemtanúi beszámolókkal is rendelkezik, amelyek ellentmondanak a kormány incidenssel kapcsolatos hivatalos verziójának.

A Hán el-Aszal-i támadásban több mint kéttucatnyian vesztették életüket. A kormányzat és a "felkelők" egymást okolták a történtekért, és mindkét fél azt állította, vegyi fegyver bevetésére is sor került.

Oroszország júliusban azt mondta, saját helyszíni vizsgálatai szarin gáz használatát erősítették meg, a vegyi anyag pedig legnagyobb valószínűséggel a "felkelőktől" származott.

Eközben az infowars.com portál a napokban arról írt, hogy Damaszkusz keleti peremén, Gútában élő "felkelők" az AP amerikai hírügynökség szabadúszó tudósítójának bevallották: ők voltak a településen augusztusban történt gáztámadás felelősei. Mint elárulták, a Szaúd-Arábiától kapott vegyi fegyver által okozott tragédia egy véletlen baleset eredménye volt, a "felkelők", akiket nem készítettek fel kellőképpen, helytelenül bántak a fegyverrel.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése