2013. szeptember 3., kedd

Kuruc.info: Jóváhagyták a Margitsziget átvételét

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Build - Release - Deploy

Automate your build process. Integrates with 50+ Dev tools.
From our sponsors
Jóváhagyták a Margitsziget átvételét
Sep 3rd 2013, 09:00

Jóváhagyta a Margitsziget átadás-átvételi eljárásának menetét és a Sanghajjal kötött testvérvárosi megállapodást a Fővárosi Közgyűlés.

Az Országgyűlés döntése nyomán a Margitsziget július 20-án került a fővárosi önkormányzat közvetlen igazgatása alá a XIII. kerülettől. Az átadás-átvétel részleteiről szóló megállapodást augusztus 22-én írta alá Tóth József, a XIII. kerület szocialista párti polgármestere és Tarlós István főpolgármester.

A dokumentum rögzíti egyebek mellett a folyamatban lévő ügyek átadásának menetét, továbbá azt is, hogy a fővárosi önkormányzat 2014. január 1-jétől jogosult a kerületek által beszedhető helyi adók bevezetésére.

A Fővárosi Közgyűlés kedden 21 igen szavazattal, az MSZP és a PM tartózkodása mellett hagyta jóvá a megállapodást. A XIII. kerület képviselő-testülete csütörtökön tárgyalja az előterjesztést.

A közgyűlés hatályba helyezte a Budapest és Sanghaj közötti testvérvárosi megállapodást is. A dokumentumot a múlt héten írta alá a két város főpolgármestere, Tarlós István és Jang Hsziang. A megállapodás - amely öt évre szól, és korlátlanul meghosszabbítható - alapvetően a kulturális területre koncentrál, miközben városüzemeltetési, városfejlesztési, egészségügyi és szociális kérdésekre is kiterjed.

A javaslatot egyhangúlag támogatta a testület.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése