2013. szeptember 3., kedd

Kuruc.info: Ennyit ér, ha a Fidesz van hatalmon: zsidó parancsra, MSZP-s javaslattal vonták vissza a Tormay Cécile-határozatot, előtte a Pufajkásra emlékeztek

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Ridiculous Developers!

Expanding your team? We have devs that cost $0110110001/hour. We invoice in binary. Try Toptal risk-free today!
From our sponsors
Ennyit ér, ha a Fidesz van hatalmon: zsidó parancsra, MSZP-s javaslattal vonták vissza a Tormay Cécile-határozatot, előtte a Pufajkásra emlékeztek
Sep 3rd 2013, 08:32

Visszavonta a Fővárosi Közgyűlés azt a határozatot, amely szerint Tormay Cécile írónő nevét vette volna fel egy II. kerületi közterület. A testület kedden arról is határozott, hogy az önkormányzati választásokig nem változnak közterületi elnevezések.


Tarlós és főnökeinek egyike

Tarlós István főpolgármester a vitában jelezte, megkapták a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) állásfoglalását - amelyet azonban nem ismertetett a plénum előtt - a Tormay Cécile közre vonatkozóan, és "nem tehet mást", mint befogadja az MSZP-frakció módosító javaslatát, és visszavonják a korábbi határozatot. (Mint ismeretes, ezt korábban zsidók és zsidó szervezetek követelték tőle, lásd a lenti kapcsolódó anyagainkat - a szerk.)

A képviselők arról is döntöttek, hogy a közgyűlés a jövő évi önkormányzati választások befejezéséig - jogszabály kötelező előírása kivételével - nem tárgyal közterület elnevezéséről, megváltoztatásáról szóló javaslatot. A főpolgármester ezt azzal indokolta, hogy az utóbbi időben a kelleténél élesebbé váltak a közterületi elnevezések vitái, továbbá elejét akarja venni annak, hogy a közelgő választásokkal összefüggésben bárki politikai célokra használja fel az elnevezésekkel kapcsolatos ügyeket.

A közterületi elnevezésekkel kapcsolatos javaslatot 26 igen szavazattal, a Jobbik 3 nem szavazatával és a Párbeszéd Magyarországért politikusa, Kaltenbach Jenő tartózkodása mellett fogadták el.

A Fővárosi Közgyűlés keddi rendes ülése egyperces tiszteletadással kezdődött Horn Gyula volt miniszterelnök és Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnok halála miatt. A napirend egészét 30 igen szavazattal, egyhangúlag fogadták el.

(MTI nyomán)

További kapcsolódók:

Nyílt levelek az ügyben Tarlósnak:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése