2013. szeptember 3., kedd

Kuruc.info: Az egyiptomi hadsereg hadműveletet folytat az iszlamisták fölszámolására - Izraelben elégedettek

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Ridiculous Developers

We destroy mediocrity. Whether you need a quick fix or a contract-to-hire, we have developers in the US & Europe ready for you. Hire an elite engineer with TopTal.
From our sponsors
Az egyiptomi hadsereg hadműveletet folytat az iszlamisták fölszámolására - Izraelben elégedettek
Sep 3rd 2013, 11:14

Miközben a nagyvilág figyelme Szíriára irányul, a puccsal hatalomra jutott egyiptomi katonai vezetés nagyszabású tisztogató műveletet indított az iszlamisták ellen a Gázai övezet és Egyiptom határvidékén. Az Al-Dzsazírá jelentése szerint az iszlamisták körében sok a halott és a sebesült. Izraelben megelégedéssel fogadják a Sínai-félsziget északkeleti fertályán végrehajtott egyiptomi katonai művelet.


Abd el-Fattáh esz-Szíszi - elégedettek vele

A Ráffáh városában levő egyiptomi-palesztin határátkelő közelében, de már a Sínai-félszigeti Sejh Zuvejd településen és néhány közeli faluban az egyiptomi hadsereg minden eddiginél erőteljesebb hadműveletet folytat az iszlamisták állásai ellen. Sejh Zuvejdben és környékén épületeket robbantanak föl, az egyiptomi hadsereg szárazföldi egységei állásokat foglalnak el, miközben a levegőből Apache harci helikopterek támadják az iszlamistákat. Az Al-Dzsazíra hírtelevízió jelentése szerint igen sok a halott és a sebesült az iszlamisták körében. A jelentések szerint ezekben az órákban az egyiptomi hadsereg összehangolt szárazföldi és légi hadműveletet hajt végre a Sínai-félsziget és a Gázai övezet határvidékén.


Egyiptomi katonák a Sínai-félszigeten

Izraelben elégedettek a puccsot végrehajtó, majd magát bel- és hadügyminiszternek kineveztető Abd el-Fattáh esz-Szíszi tábornok mostani akciójával. Bibi Netanjáhu izraeli miniszterelnök teljes hallgatást rendelt el a kormány tagjai számára a Szíriában és Egyiptomban ezekben a napokban zajló, mindenképpen a zsidó állam stratégiai érdekeit szolgáló történések ügyében. Uzi Rabin izraeli katonapolitikai szakértő Reset Bét főadónak adott interjúban ezt a tényt meg is említette, hangsúlyozván, hogy a Abd el-Fattáh esz-Szíszi parancsnokolta egyiptomi hadsereg egyik fő célja a mostani akcióval a Gázai övezetet kormányzó Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom és a Sínai-félszigeten tevékenykedő iszlamista szervezetek együttműködésének fölszámolása.


Sejh Zuvejd település, a harcok központja

Közben a Hamász bejelentette, hogy az egyiptomi hadsereg mostanra lerombolta a blokád alatti Gázai övezetet és a Sínai-félszigetet összekötő, úgynevezett csempészalagutak több mint 90 százalékát. A Gázai övezetet irányító szervezet szóvivője azt is közölte: az elmúlt órákban az egyiptomi hadsereg figyelmeztetés nélkül robbantja föl az alagutakat, s ezért az akció több halálos áldozatot is követelt. A miniszterelnöki tilalom ellenére mégis megszólalni hajlandó izraeli politikusok és szakértők, így a fentebb említett Uzi Rabin, hangsúlyozzák, hogy elégedettek Abd el-Fattáh esz-Szíszivel, aki kihasználva azt, hogy a nagyvilág figyelme az elmúlt napokban Szíriára irányul, börtönbe záratja a hatalomból katonai puccsal elmozdított Muszlim Testvérek vezetőségét, miközben irtóhadjáratot indított a Gázai övezetet kormányzó Hamász és a Sínai-félszigeten tevékenykedő iszlamisták együttműködésének fölszámolására.


Iszlamisták temetési menete Sejh Zuvejdben

Hering József - Kuruc.info

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése