2013. szeptember 3., kedd

Kuruc.info: A szíriai kormányerők elfoglaltak egy fontos északi várost

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Complimentary Downloads

7 Days of Complimentary Downloads: 100,000+ Motion Backgrounds, Video Clips, Production Music Tracks, Sound Effects, Special Effects and More.
From our sponsors
A szíriai kormányerők elfoglaltak egy fontos északi várost
Sep 3rd 2013, 14:50

A szíriai kormányerők elfoglaltak kedden egy stratégiailag fontos várost az ország északi, túlnyomórészt "felkelők" által ellenőrzött részén - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja. Más ellenzéki aktivisták viszont arról számoltak be, hogy az Idlíb tartományban, az egyik jelentős főútvonal mentén található Ariháért még folyik a küzdelem a felkelők és a Bassár el-Aszad elnökhöz hű katonák között.

"Még nem foglalták el, de ez be fog következni. A település nagy részét már ellenőrzésük alá vonták, és tovább nyomulnak előre, ha a helyzet nem változik" - mondta el Skype-on egy közelben élő aktivista, aki szerint a hadsereg légicsapásokkal támad, és a város jelentős részét már porig rombolta.

A londoni székhelyű OSDH azt közölte: a szíriai vezetéshez lojális félkatonai alakulat, a Nemzeti Védelmi Erők megrohamozta és ellenőrzése alá vonta a települést. Ennek nyomán lehetővé válik a kormány fellegvárának számító legfontosabb szíriai kikötőváros, Latakia és az Idlíb tartományban elszórtan állomásozó kormányerők közötti összeköttetés. Rámi Abder-Rahmán, a szervezet vezetője elmondta, hogy a hadsereg a "felkelők" kezén lévő más közeli városok és hegyvidéki területek ellen is támadást indított.

Aszad erői az utóbbi hónapokban Szíria középső részén és a főváros, Damaszkusz környékén több területet is visszaszereztek, de eddig nem értek el komolyabb eredményeket az országnak a "felkelők" által elfoglalt északi és középső térségében.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése