2013. szeptember 3., kedd

Kuruc.info: Lopott teherautó okozott pánikot a Tel-Avivhoz közeli repülőtéren

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Ridiculous Developers

We destroy mediocrity. Whether you need a quick fix or a contract-to-hire, we have developers in the US & Europe ready for you. Hire an elite engineer with TopTal.
From our sponsors
Lopott teherautó okozott pánikot a Tel-Avivhoz közeli repülőtéren
Sep 3rd 2013, 09:26

Két ciszjordániai palesztin elkötött egy izraeli teherautót, amellyel útirányt tévesztve a Lodi Ben Gurion Nemzetközi Légikikötőbe száguldottak, áttörték az első és a második útelzáró akadályt, de ekkor kilőtték a jármű kerekeinek gumiját, és mintegy kétszáz méterrel a 3-as terminál előtt feneklettek meg. Több járat fölszállását elhalasztották.

Zoom
Leállították az utasok ki- és beléptetését is (Fotó: Éli Másíáh)

Ma hajnalban a megszállt Ciszjordániában élő két palesztin a hivatalos verzió szerint az izraeli Rámlá városából "csak" ellopni akart egy teherautót, amellyel, miután elkötötték, az útirányt alaposan eltévesztve, Dzsenín és Kálkilijjá helyett egyenesen a világ egyik legjobban őrzött objektuma, a Lodi Ben Gurion Nemzetközi Légikikötő felé robogtak. A reptér előtti első, leginkább megerősített útelzárót hatalmas erővel áttörték, majd a másodiknál el akartak gázolni egy fegyveres őrt is, ám az éber volt, és kilőtte a jármű kerekeinek gumiját. A teherautó a két palesztinnal ennek ellenére még képes volt tovább gurulni, és csak mintegy kétszáz méterrel a 3-as terminál előtt feneklett meg.

Zoom
Föltorlódott kocsisorok a 3-as terminálhoz vezető úton (Fotó: Ofer Amrám)

A biztonságiak azonnal megrohamozták a teherautót, pontosabban tisztes távolságból kiszállásra szólították föl annak utasait, majd meggyőződtek arról, hogy a járműben nincs-e robbanóanyag. A repülőtér és annak egész környék biztonsági hálózata először azt gondolta, hogy robbantásos merényletkísérletéről van szó, ezért azonnal leállították a járatok le- és fölszállását, az utasok be- és kiléptetését, a repülőtér és környékére szükségállapotot rendeltek el.

Zoom
A pánikot előidéző teherautó kilőtt gumival (Fotó: Jotám Ronén)

A repülőtérre vezető autóutakon hosszú sorokban torlódtak föl a járművek, s a több mint egy órán keresztül tartó szükségállapot miatt tíz-tizenkét járat nem szállt föl és le, az utasok megbénítva vesztegeltek a váróhelyiségekben. Jó hír azonban, hogy az EL AL Izraeli Légiforgalmi Társaság Budapestre tartó menetrendszerű járata reggel nyolc óra, a szükség állapot lefújása után már rendben fölszállhatott az antiszemita Magyarországra tartó utasokkal a fedélzetén.

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése