2013. szeptember 29., vasárnap

Kuruc.info: Utazási kedvezménnyel segítené a Jobbik a rendszeresen sportoló diákokat

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Git Repository Management

The power of Git for Enterprise teams. Stash is simple, social and secure - Try it free for 30 days >>
From our sponsors
Utazási kedvezménnyel segítené a Jobbik a rendszeresen sportoló diákokat
Sep 29th 2013, 10:52

A Jobbik határozati javaslatot terjeszt be az Országgyűlés elé a rendszeresen sportoló tanulók utazási kedvezményéről. A javaslat célja, hogy a szervezett keretek között sportoló fiatalok is legyenek jogosultak 90 százalékos kedvezményes utazási bérlet váltására a lakóhelyük és a sporttevékenységük helye között.

Kedvezményes bérletet a jelenlegi szabályok szerint csak a középiskolás és felsőoktatási intézménybe járó fiatalok válthatnak a lakóhelyük és az oktatási intézmény között - írja közleményében Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke. A vidéken és kistelepülésen élő fiatalok azonban - folytatja - gyakran nem tudnak azon a településen sportolni, ahol élnek vagy tanulmányaikat folytatják, ezekre az utazásokra pedig nem tudnak bérletet váltani, így a heti többszöri edzés is megterheli családok kasszáját. Emellett a nemzeti köznevelési törvény lehetővé teszi heti két testnevelésóra kiváltását versenyszerű sporttevékenységgel vagy szervezett edzéseken való részvétellel, ami ezekben az esetekben a 90 százalékos kedvezmény nélkül szintén jelentős terhet ró a középiskolásokra.

A Jobbik szerint segíteni szükséges a fiatalokat az egészséges életmódra törekvésben és a sportolási lehetőségekhez jutásban, így javasoljuk az utazási kedvezmény kiterjesztését. Ez elősegítené, hogy minél több fiatal sportoljon, ezért bízunk benne, hogy a kormány is támogatni fogja a javaslatunkat - zárul a nemzeti ellenzék közleménye.

(Kuruc.info)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése