2013. szeptember 29., vasárnap

Kuruc.info: Még az LMP-nek sem kellettek: külön listát indít valami újabb liberális formációcska is

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Még az LMP-nek sem kellettek: külön listát indít valami újabb liberális formációcska is
Sep 29th 2013, 09:21

Önállóan indul a jövő évi országgyűlési választásokon a Negyedik Köztársaság Mozgalom (4K!), miután az LMP elutasította, hogy választási szövetséget hozzanak létre - közölte a 4K! vasárnap az MTI-vel.

"Az LMP többhetes tárgyalás után elutasította, hogy a rendszerkritikus erők választási szövetséget hozzanak létre a 2014-es választásokra. A 4K! önállóan indul a választásokon, hogy programjával alternatívát nyújtson azoknak, akik nem kérnek az oligarchapártokból, és nem akarnak ismét a kisebbik rosszra szavazni" - áll az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Emlékeztettek: a 4K! és az LMP között szeptember közepén kezdődtek tárgyalások a lehetséges választási együttműködésről. Az LMP kongresszusa azonban elutasította a szövetség létrehozását.

A 4K! a tárgyalások során egy "LMP-4K!" nevű választási párt létrehozására tett javaslatot. Ennek oka, hogy a két párt közös listája esetén az országgyűlési bejutási küszöb tíz százalékra ugrana.

Ez a "probléma" azonban könnyen kiküszöbölhető a választási párt létrehozásával, amely kizárólag a két párt közötti választási együttműködés technikai formája, a két párt önálló létét nem veszélyezteti - írták. A 4K! "sajnálattal veszi tudomásul, hogy a rendszerkritikus szövetség létrehozása meghiúsult a rosszul értelmezett szervezeti érdekek miatt" - fogalmaztak a közleményben.

(MTI)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése