2013. szeptember 29., vasárnap

Kuruc.info: Egy motoros rabló halálra gázolása miatt meneszthették az Országos Széchenyi Könyvtár főigazgatóját

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Egy motoros rabló halálra gázolása miatt meneszthették az Országos Széchenyi Könyvtár főigazgatóját
Sep 30th 2013, 05:45

Azt állítja a szombati Magyar Nemzet, hogy Sajó Andrea, az Országos Széchenyi Könyvtár főigazgatójának felmentésében szerepet játszott, hogy tavaly hivatali autójával halálra gázolt egy motoros rablót. Sajó Andrea szerint viszont nem játszhatott benne szerepet.

Azok után, hogy pénteken az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) menesztette az Országos Széchenyi Könyvtár igazgatóját, a szombati Magyar Nemzet azt írta, hogy Sajó Andrea eltávolításában szerepet játszott, hogy nem jelentett feletteseinek egy halálos autóbalesetet.

A lap azt írta, hogy Sajó Andrea volt az az autós, aki tavaly decemberben az óbudai Kolosy tér közelében autójával üldözőbe vett egy, a kocsi ablakát betörő és onnan az asszony táskáját ellopó motorost, akivel pár száz méterrel később úgy ütközött, hogy a motoros a kórházban meghalt. A Magyar Nemzet szerint Sajó nem jelentette a balesetet a minisztériumnak, akik ezt mulasztásként értékelték. A lap azt írja, hogy a rendőrség halált okozó közúti veszélyeztetés gyanújával hallgatta ki Sajó Andreát.

Sajó Andrea azonban azt mondta a lapnak, hogy menesztésének nem lehet oka a baleset, hiszen annak ügyében még tart a nyomozás, nem született semmilyen ítélet, és az autó nem is a minisztériumé, hanem a könyvtáré volt. Felmentését az Emmi nem is indokolta semmivel, ezért indoklást kért az Emmitől - mondta. Korábban a Népszabadságnak arról is beszélt, hogy nem érte váratlanul a menesztés, mivel a jelenlegi kulturális kormányzattal kezdetektől hűvös volt a viszonya.

(HVG - MN)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése