2013. szeptember 29., vasárnap

Kuruc.info: USA-tól "lopott" haditechnika: Irán kamikaze drónt fejlesztett ki

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
USA-tól "lopott" haditechnika: Irán kamikaze drónt fejlesztett ki
Sep 29th 2013, 15:43

Irán két újtípusú drónt mutatott be. Az egyik felderítőként szolgál, a másik messze veszélyesebb: képes célokat felkutatni, és kamikaze bevetésben megsemmisíteni. A fejlesztés amerikai technológia révén vált lehetségessé.

Zoom
"Jassir"

Az iráni katonai vezetés médiajelentések szerint szombaton egy felderítő drónt mutatott be. A "Jassir" nevű 4,5 km repülési magasság és 200 km hatótávolság mellett 8 órát képes bevetésben eltölteni. Ez hasonlít az USA-modell "ScanEagle"-re, amelynek egy példányát Irán saját bevallása alapján 2012-ben elfogott. "Jassir" egy high tech kamera segítségével célokat képes azonosítani, és egy rádióbázisra közvetíteni - mondta Ahmed Resa Purdastan tábornok. Iráni újságfotókon látszik, ahogyan a drónt egy katapultról indítják.

Zoom
"Schaded 129"

Purdastan ezenkívül közölte, hogy Irán egy "kamikaze drónt" is legyártott. Ez a légi jármű - típusjele szerint "Raad 85" - a közöltek szerint képes célt felderíteni és megtámadni. Erről a gépről nem mutattak be felvételeket az irániak. Irán 2011 decemberében elfogott egy magasan fejlett "RQ-170 Sentinel" lopakodó drónt, amit Teherán vonakodott visszaadni az Egyesült Államoknak.

Zoom
Iráni poén: az elfogott amerikai RQ-170 Sentinel játékmakettjei

Pénteken szolgálatba állították a nagyhatótávolságú "Schaded 129" drónt, amelyet először 2012 szeptemberében mutattak be a nagyközönség előtt. Ennek a hatótávolsága 1700 kilométer, és képes nyolc rakétát kilőni.

(Focus.de nyomán - olvasónktól)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése