2013. szeptember 29., vasárnap

Kuruc.info: Csak a miheztartás végett: Svájcban a Lidl közel egymillió forintos minimálbért (!) fizet alkalmazottainak

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Csak a miheztartás végett: Svájcban a Lidl közel egymillió forintos minimálbért (!) fizet alkalmazottainak
Sep 29th 2013, 11:20

Decembertől négyezer svájci frankra (nagyjából 974 ezer forintra) emeli Svájcban dolgozó alkalmazottainak minimálbérét a Lidl német élelmiszeripari üzletlánc svájci csoportja.

A jelenleg 3800 svájci frank a Lidl svájci dolgozóinak minimálbére. A decemberi béremelés átlagosan 5 százalékos lesz az alacsonyabb keresetű dolgozók közt. A béremelésről a cég közösen döntött a szakszervezettel, az új, 4000 frankos minimálbér a legmagasabb lesz Svájcban az iparágon belül.

A béremelés nemcsak a kezdő munkavállalókat érinti, hanem a szakmai gyakorlattal rendelkező dolgozókat is. A legalább kétéves gyakorlattal rendelkező dolgozók havi minimálbére nem lehet kevesebb 4100 franknál, míg a hároméves tapasztalattal rendelkező dolgozóknak legalább havi 4250 frankot kell majd fizetni.

A szakszervezeti képviselők elégedetten nyilatkoztak a tárgyalásokról. A Syna szakszervezet szerint az egyezség mutatja, hogy lehetséges korrekt fizetést kapni a kiskereskedelmi szektorban is.

A Lidl leányvállalata négy évvel ezelőtt nyitotta meg első üzletét Svájcban, mára 90 boltot üzemeltet az országban, és nagyjából 2000 alkalmazottja van.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése