2013. szeptember 29., vasárnap

Kuruc.info: Izraeli terror Palesztinában - számokban

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want new traffic sources?

Download a copy of our complimentary eBook today, and read about sources that most marketers are not aware of.
From our sponsors
Izraeli terror Palesztinában - számokban
Sep 29th 2013, 19:13

Egy a napokban napvilágot látott hivatalos jelentés szerint az izraeli megszálló hatóságok az úgynevezett al-Aksza intifáda 2000. szeptemberi kitörése óta hozzávetőleg 80 ezer palesztint tartóztattak le, és vetettek börtönbe.


A jelentést a palesztin foglyok ügyeivel foglalkozó minisztérium adta ki. A dokumentum rámutat, hogy a letartóztatottak között közel 9500 gyermekkorú személy, valamint 950 nő is volt. Ezen kívül a „toleráns" zsidók 60 palesztin parlamenti képviselőt, illetve minisztert is börtönbe vetettek. De az izraeli büntetés-végrehajtási intézményekben az elmúlt 13 év során megfordult palesztinok között találunk újságírókat, akadémikusokat is. Sőt, arra is akad példa, hogy betegeket, illetve súlyos sérülteket hurcoltak el a megszállók.

A jelentésből kiderül az is, hogy az izraeli katonai bíróságok 2000. szeptember 28. óta 24 ezer palesztint ítéltek „adminisztratív elzárásra" mindenféle komolyabb eljárás és bizonyíték nélkül.

Jelenleg a zsidók 5200 palesztint tartanak fogva 17 börtönben. A rabok között 13 parlamenti képviselő, 220 gyermek, továbbá 13 nő van, 146 főt pedig „adminisztratív elzárásra" ítélték, vagyis még csak vádat sem emeltek ellenük. A dokumentum megállapítása szerint a palesztin foglyok majdnem mindegyike fizikai és pszichológiai bántalmazásnak van kitéve.

Az elmúlt 13 év során 81 palesztin rab vesztette életét az izraeli börtönökben. Voltak olyanok, akiket a zsidó fegyőrök megöltek, mások a kínzások, a durva bánásmód, vagy pedig az orvosi kezelés hiánya következtében haltak meg.

A jelentés – melyet nem hozott nyilvánosságra az „objektív" nyugati sajtó – megállapítja azt is, hogy 2000 szeptembere óta 290 palesztin személyt deportáltak a zsidó megszállók Ciszjordániából. Egy részüket a Gázai övezetbe toloncolták, másokat pedig Libanonba vagy Jordániába.

Perge Ottó - palestine-info.co.uk nyomán

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése