2013. szeptember 29., vasárnap

Kuruc.info: Egy technológiai újításnak "köszönhetően" önként és dalolva kamerázhatjuk be az egész lakásunkat

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Egy technológiai újításnak "köszönhetően" önként és dalolva kamerázhatjuk be az egész lakásunkat
Sep 30th 2013, 06:02

Egy új technológiai innovációnak köszönhetően testünk távirányítóvá válik, amellyel bármely elektronikai készülékünket irányíthatjuk, a televíziótól kezdve a lámpákon át, a ventilátorig. Nincs készülék, csak gesztusok vagy szavak.


Kivel ne fordult volna már elő, hogy kényelmesen elhelyezkedett a tévé előtt, amikor bevillant, hogy a távirányítót valahol máshol hagyta, vagy égve hagyta a lámpát a konyhában? Ezeknek a bosszúságoknak vet véget a Flowton Technologies által kifejlesztett új harmadik évezredbeli technológia - olvasható a hdplanet.eu-n.

A „virtuális távirányítóval" nincs más feladatunk, mint egy kézmozdulattal előhívni a készülék szintén virtuális felületét, és annak kilenc pontos irányítópultján szabályozni a kívánt elektronikai készüléket. Válthatunk vele csatornát a tévén, vagy éppen bekapcsolhatjuk a klímaberendezést, ha ahhoz van kedvünk.

A virtuális távirányító nem csak kézmozdulatokra reagál, hanem bármely más, tetszőlegesen beállított testmozdulatra is előhívható, és természetesen érti az emberi beszédet is. Elég csak annyit mondani: „Villany, kapcsolódj fel!", és máris teljesült kívánságunk.


A cég elnöke Alec Gordon szerint: „Az új technológia olyan, mint egy digitális komornyik, elég csak szólni vagy mutatni, és máris végrehajtja parancsunkat." – írja a hdplanet.eu.

Az egész lakás be van kamerázva

A virtuális távirányító lényege, hogy a szobákban egy-egy kamera, illetve mikrofonok kerülnek elhelyezésre, amelyek "alvó üzemmódban" vannak, mindaddig, amíg az indító gesztust vagy hangot nem érzékelik. Ezt követően bekapcsolnak, és értelmezik a kiadott parancsokat, amelyet továbbítanak az irányítani kívánt készülékek felé. A rendszer számtalan módon kommunikál az elektronikai eszközökkel. Bluetooth segítségével éri el a termosztátot, a mobiltelefont vagy a konyhai eszközöket, wifivel a számítógépet, infravörös hullámmal a televíziót, és okos konnektorok segítségével a lámpákat, kávéfőzőt, vagy akár a karácsonyi díszkivilágítást. De szabályozható a ventilátor, a riasztóberendezés, a mosógép, és bármi más, ami elektromos árammal működik.

A cég elnöke szerint az új technológia lényege, hogy megszünteti a függést elektronikai készülékeinktől. Naponta akár több száz alkalommal nyomkodjuk az elektronikai készülékek gombjait, legyen szó a tévéirányítóról, vagy a lift hívógombjáról. Mostantól fogva azonban nem vagyunk a készülékekhez kötve. Úgy irányítjuk őket, és onnan, ahogyan mi akarjuk.

A tervek szerint a virtuális távirányító már jövő tavasztól megvásárolható lesz a boltokban.

(hdplanet.eu nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése