2013. augusztus 30., péntek

Kuruc.info: Végre Tarlós is belátta, hiba volt az autóforgalom lassítása a fővárosban

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Végre Tarlós is belátta, hiba volt az autóforgalom lassítása a fővárosban
Aug 31st 2013, 05:23

Hiba volt az autóforgalom lassítása a fővárosban, ezért egy-két hónapon belül áthangolják a közlekedési lámpákat – jelentette be a főpolgármester. Tarlós István azt mondta: a városban rengeteg autó közlekedik, ezért azt kérte a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK), hogy gyorsítsa fel a lámpák összehangolását.

A péntek délutáni időpont ellenére sem volt nagy forgalom a Nagykörúton, mégsem lehetett folyamatosan haladni. A lámpák ugyanis bizonyos pontokon szándékosan megakasztják a forgalmat.

„Meg kell állni húszméterenként, és maximum két lámpát érünk el. Borzasztó, át kéne állítani" – vélte egy autós.

Három egymást követő lámpa például nem egymás után vált, először az első lesz zöld, majd a harmadik, végül a középső.

„Legalább hatszor megállít a lámpa, amíg végigjövök a Nagykörúton. Tudomásul veszem azonban, hogy a villamosok miatt biztos jobb" – nyilatkozta a Híradóban egy másik autós.

A Budapesti Közlekedési Központ tavaly februárban hangolta át a közlekedési lámpákat. A változtatás lényege, hogy úgy állították be azokat, hogy a 4-es és 6-os villamosok szinte megállás nélkül közlekedhessenek, az autósok viszont elfelejthették a zöldhullámot. Emiatt időről időre, hatalmas torlódások alakulnak ki.

Az átállítás miatt a villamosok menetideje nagyjából 2-3 perccel lett rövidebb a teljes vonalon. Tarlós István pénteken azt mondta: hiba volt lassítani az autós forgalmat.

„Ebben a városban egyelőre rengeteg autó közlekedik, szándékosan lassítani a forgalmat szakmai és politikai hiba. Arra utasítottam a BKK vezetőjét, hogy gyorsítsák fel a lámpák összehangolását" – közölte a főpolgármester.

Tarlós István arra számít, hogy egy-két hónapon belül az egész fővárosban áthangolhatják a közlekedési lámpákat. A cél, hogy a mostaninál gyorsabban lehessen autóval közlekedni.

(Híradó)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése