2013. augusztus 30., péntek

Kuruc.info: Rasszista csokifánk miatt hisztiznek a "jogvédők"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Find SIGG's Classic Aluminum Water Bottles at MYSIGG

Reducing our carbon footprint one bottle at a time!
From our sponsors
Rasszista csokifánk miatt hisztiznek a "jogvédők"
Aug 30th 2013, 16:05

A Human Rights Watch nemzetközi emberi jogi szervezet "rasszistának és felháborítónak" nevezte pénteken a Dunkin' Donuts amerikai üzletlánc legújabb thaiföldi reklámkampányát, amellyel csokoládés fánkjait népszerűsíti.

A Human Rights Watch felszólította a fánkokat árusító céget, hogy szüntesse be "bizarr és rasszista" reklámkampányát, amelynek plakátjain a főszereplő egy mosolygó fehér nő, feketére maszkírozva.


A "jogvédők" úgy vélik, hogy az augusztus elején Thaiföldön indított kampány azokat az előítéleteket idézi vissza, amelyek a 19. században és a 20. század elején voltak jellemzőek az amerikai feketékkel szemben, és amelyek "ma már" egyértelműen sértő jelképeknek minősülnek.

A New York-i székhelyű Human Rights Watch szerint megdöbbentő, hogy egy amerikai világmárka a 21. században olyan reklámpolitikát enged meg magának, amely könnyen felháborodást okozna, ha azt a saját hazájában folytatná.

A világ 30 országában mintegy 3100 üzlettel jelen levő cég thaiföldi képviselője elutasította a nevetséges kritikát, amelyet a paranoiás amerikai gondolkodásmódnak tulajdonított.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése