2013. augusztus 30., péntek

Kuruc.info: Most 3,7 milliárdot osztogattak szét "hátrányos helyzetű" diákok "felzárkóztatására" - dicsekedett Balog államtitkára

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Ridiculous Developers!

Expanding your team? We have devs that cost $0110110001/hour. We invoice in binary. Try Toptal risk-free today!
From our sponsors
Most 3,7 milliárdot osztogattak szét "hátrányos helyzetű" diákok "felzárkóztatására" - dicsekedett Balog államtitkára
Aug 30th 2013, 19:26

Százhuszonöt pályázó között 3,7 milliárd forintot osztottak szét "halmozottan hátrányos helyzetű" iskolások felzárkóztatását segítő tanodák létesítésére, 190 pályázó "várólistára" került - mondta Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken a piliscsabai tanoda megnyitó ünnepségén.

Az államtitkár beszédében azt hangsúlyozta, hogy a tanodák az elmúlt években már bebizonyították életképességüket, nagymértékben segítik a halmozottan hátrányos helyzetű - közöttük a "roma" - tanulók beilleszkedését, illetve hátrányuk ledolgozását.

Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett, nemrég lezárult pályázatra 351 igény érkezett több mint 10 milliárd forintnyi támogatásra, végül 125-en nyertek el összesen 3,7 milliárd forintot - közölte Kovács Zoltán. Az MTI érdeklődésére elmondta: a most sikertelenül pályázók közül 190-en várólistára kerültek, az Emmi igyekszik számukra mielőbb újabb forrásokat szerezni.

Az egyelőre a jövő év végéig tartó tanodaprogramnak jelenleg a "finomhangolása" zajlik - tette hozzá az államtitkár. Szerinte egyre több ilyen, elkötelezett pedagógusok vezette, kiscsoportokban működő kiegészítő intézményre lenne szükség az országban.

Nagy Krisztina projektvezető az MTI-t a helyszínen arról tájékoztatta: az egykori piliscsabai "mesebolt" épületében hétfőtől működő tanoda létrehozására az Esély Közösségi Egyesület 32 millió forintot nyert el a pályázaton, a pénz 60 százalékát eszközbeszerzésre, étkeztetésre, illetve programszervezésre, 40 százalékát működési költségekre (például bérleti díjra) költik.

A számítógépekkel is felszerelt tanodában egyszerre 10-12 felső tagozatos, illetve középiskolás diákkal foglalkoznak a pedagógusok - a programba 35 helyi tanulót vonnak be - hétköznapokon 2-től 4 óráig, majd a tanulást és az uzsonnát közösségi rendezvények követik a szomszédos uradalmi házban - mondta a projektvezető. Az egyesület Tiszaburán és a főváros IX. kerületében is működtet egy-egy tanodát - tette hozzá.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése