2013. augusztus 30., péntek

Kuruc.info: Fletót kihagyták a buliból, ezért önálló listát állít és saját jelöltet indít minden egyéni körzetben

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
Fletót kihagyták a buliból, ezért önálló listát állít és saját jelöltet indít minden egyéni körzetben
Aug 30th 2013, 13:59

A Demokratikus Koalíció (DK) a jövő hét első felében megkezdi az együttműködési tárgyalásokat az MSZP-vel - jelentette be pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc. A DK saját országos listát állít és mind a 106 körzetben egyéni képviselőjelöltet nevez meg - ismertette kiinduló álláspontjukat a pártelnök.

Gyurcsány Ferenc szavai szerint az MSZP és az Együtt-PM csütörtöki megállapodását követően megnyílt az út, hogy újabb felekkel folytatódjanak a demokratikus ellenzéki tárgyalások. Ezért Mesterházy Attilának, a szocialisták elnökének meghívására a jövő hét első felében hivatalosan is megkezdődnek az egyeztetések az MSZP és a DK között. Hozzátette: emellett írásban fogják felkérni az Együtt-PM választási szövetséget, hogy üljenek le és tárgyaljanak az ellenzéki összefogás lehetőségéről és ügyéről.

Hangsúlyozta, tudomásul vették, habár nem fogadták el az MSZP és az Együtt-PM csütörtöki álláspontját, hogy "két lista (…) jobb, mint az egy közös lista", ezért viszont a DK számára is az a tárgyalások kiinduló pozíciója, hogy önálló listát állítanak, ami mellett mind a 106 egyéni körzetben saját jelöltet neveznek meg. Hozzátette: "itt nem teszünk pontot a javaslatunk végére", mert azért akarnak tárgyalni, hogy a végén megállapodás szülessen, így minden olyan felvetést megfontolnak, amelyik az ellenzéki összefogás irányába visz. Hangsúlyozta, nem fog "zárt szobákban" tárgyalni, ezért saját javaslataik mellett partnereikét is megosztják majd a közvéleménnyel.

Arra lehet számítani, hogy ha nem lesz megállapodás, akkor a DK önállóan indul a választásokon. "Én nem akarok surranó pályán bekerülni a parlamentbe, én nem akarok kegyelemkenyéren élni, (...) a DK-t nem lehet kivásárolni ebben a dologban egy vagy két vagy három képviselői hellyel" - jelentette ki a tisztesség és a becsület bajnoka. Mindezt arra a kérdésre válaszolva, hogy valóban minden körzetben elindítanak-e valakit az MSZP és az Együtt-PM jelöltjeivel szemben, ha a tárgyalásokon nem tudnak megegyezni.

A magyarellenes törpepárt vezére leszögezte, hogy ő fogja vezetni pártja listáját és Orbán Viktor kihívójaként fog fellépni. Az esetleges miniszterelnök-jelöltségére vonatkozó kérdésre válaszolva hozzátette: tudja, hogy 2014-ben-ben nem lesz kormányfő és nem is akar a demokratikus ellenzéki összefogás miniszterelnöke lenni. Hangsúlyozta: ha viszont a DK-nak listát kell állítania, akkor úgy fog politizálni és úgy fog viselkedni, hogy listavezetőként megtestesítse azt a politikát, amiben közösen hisznek a választóikkal.

Gyurcsány Ferenc a sajtótájékoztatón - csütörtöki megszólalásához hasonlóan - ismét bírálta Mesterházy Attila és az Együtt-2014-PM-et vezető Bajnai Gordon megállapodását. Eszerint a két szervezet nem indít közös jelölteket a jövő évi választásokon, de sehol sem indulnak egymás ellen. Ezért 75-31 arányban felosztották a választókerületeket, ahol támogatják a másik jelöltjét. Emellett közös listájuk sem lesz, ahogy miniszterelnök-jelölteket sem neveznek meg, csupán listavezetőket.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése