2013. augusztus 30., péntek

Kuruc.info: A PSZÁF-et az MNB alá gyűri a nemzetgazdasági miniszter törvényjavaslata

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
A PSZÁF-et az MNB alá gyűri a nemzetgazdasági miniszter törvényjavaslata
Aug 31st 2013, 05:41

Az egész jogrendszeren átvezeti a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) funkcióinak MNB általi átvételével kapcsolatos módosításokat az a törvényjavaslat, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken nyújtott be a parlamentnek.

Az Országgyűlés honlapján megjelent javaslat a törvényeken átvezeti a változást, vagyis a PSZÁF helyébe az MNB-t írja, de több helyütt a felügyeletet a "pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét ellátó szerv"-nek nevezi.

A módosuló törvények többsége pénzügyi jellegű, de változik például az önkormányzati, a verseny-, illetve a fogyasztóvédelmi törvény is.

A nyár elején Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által benyújtott törvényjavaslat értelmében a PSZÁF pénz-, tőke- és biztosítási piac felügyeletével kapcsolatos funkcióit, továbbá a fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti funkcióit a jegybank látja el. Az MNB szerveinek korábbi köre, azaz a monetáris tanács, az igazgatóság és a felügyelőbizottság így kiegészül az eltérő működésű és feladatkörű Pénzügyi Stabilitási Tanáccsal.

Az ekkori tervek szerint a jogszabály októberben lépne hatályba, amikor a PSZÁF megszűnne.

Az Európai Központi Bank augusztus elején küldte meg a véleményét a javaslatról, amelyben a két szervezet integrálását üdvözölte, felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy az átalakítás következtében sérülhet az MNB feladatainak független végrehajtása.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése