2013. augusztus 30., péntek

Kuruc.info: Szeptember második felében kezdik meg munkájukat az iskolarendőrök

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
Szeptember második felében kezdik meg munkájukat az iskolarendőrök
Aug 30th 2013, 07:50

Befejeződött azoknak a bűnmegelőzési tanácsadóknak a képzése Csopakon, akik szeptember második felében megkezdik munkájukat a Klébersberg Intézményfenntartó Központ (Klik) által kijelölt középiskolákban.

Szeptember második felében kezdik meg munkájukat azok rendőrtisztek, akik az elmúlt három hétben Csopakon tartott 60 órás képzésen elsajátították a tevékenységükhöz szükséges jogi ismereteket, a fiatalkorúakkal kapcsolatos büntető- és szabálysértési eljárási szabályokat és pedagógiai tapasztalatokat is szereztek.

A száz bűnmegelőzési tanácsadó minden megyében és a fővárosban mintegy 200, a Klik által kijelölt intézményben kezdi meg munkáját, miután az oktatási intézmények és a rendőrség közötti együttműködési megállapodásokat megkötötték.

Feladatuk az iskolába járó fiatalok bűncselekményekkel szembeni fokozott védelme lesz, kiemelt figyelemmel az internet veszélyeire, a családon belüli erőszakra, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekre és a közlekedésbiztonságra.

A tanácsadók munkájukat a tankerületekkel egyeztetett éves munkaterv alapján, az iskolák vezetőivel együttműködésben látják el. Amennyiben a tanintézet részről igény merül fel, a tanácsadó osztályfőnöki órán, szülői értekezleten is részt vesznek, valamint felvilágosító előadásokat is tartanak. A rendőrtisztek ezen kívül kapcsolatot tartanak az illetékességi területükön tevékenykedő állami, önkormányzati, társadalmi és civil szervezetekkel.

(HavariaPress)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése