2013. augusztus 30., péntek

Kuruc.info: "Amennyiben az USA csapást mér Szíriára, akkor Obamát meg kell fosztani a Nobel-békedíjtól"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
"Amennyiben az USA csapást mér Szíriára, akkor Obamát meg kell fosztani a Nobel-békedíjtól"
Aug 30th 2013, 16:37

Amennyiben az Egyesült Államok az ENSZ felhatalmazása nélkül csapást mér Szíriára, akkor Barack Obama amerikai elnököt meg kell fosztani a Nobel-békedíjtól - vélekedett pénteken az orosz duma külügyi bizottságának elnöke.


Alekszej Puskov

Alekszej Puskov a Twitter internetes közösségi oldalon írta, hogy szerinte egy ilyen támadás esetén a nemzetközi közösségnek ezt kellene követelnie a Nobel-békedíj bizottságtól.

Az amerikai elnök 2009-ben részesült az elismerésben "A nemzetközi diplomácia megerősítésért és a népek közötti együttműködés elősegítéséért tett erőfeszítéséért". A díj odaítélése nagy vitát váltott ki.


Sokan azért nem értettek egyet vele, mert az amerikai elnök egyben főparancsnoka is a hadseregnek, amely Irakban és Afganisztánban is harcolt. Mások úgy gondolták, hogy a békedíj-bizottság a politikust olyan érdemekért jutalmazta, amelyeket 2009-ben, elnöki hivatalba lépésének évében még nem tudhatott magáénak.

Oslóban több ezer ember vonult fel néhány órával azt követően, hogy Barack Obama amerikai elnök átvette a Nobel-békedíjat. A tiltakozók egyik menete a nukleáris fegyverek ellen tüntetett, egy másik szervezet az afganisztáni háború befejezését követelte.

Fidel Castro volt kubai vezető egyenesen cinizmussal vádolta meg az amerikai elnököt a Nobel-békedíj elfogadása miatt, mert szerinte Barack Obama akkor döntött a díj átvételéről, miután elhatározta, hogy folytatja az afganisztáni háborút.

Tavaly egy norvég békeaktivista keresete nyomán a svédországi Stockholm megyei közigazgatási tanács hivatalosan felkérte a Nobel Alapítványt, válaszoljon azokra az állításokra, amelyek szerint a békedíj már nem tükrözi Alfred Nobel, az 1896-ban elhunyt alapító akaratát.

Zoom

Fredrik Heffermehl norvég békekutató kifogásolta a Nobel-békedíj odaítélését Barack Obamának. Szerinte ugyanis a díj eredeti célja a katonai erő szerepének csökkentése a nemzetközi kapcsolatokban.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése