2013. augusztus 30., péntek

Kuruc.info: Fekete háromszög kerül az engedélyeztetés után is bizonytalan mellékhatásokkal bíró gyógyszerekre

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
Fekete háromszög kerül az engedélyeztetés után is bizonytalan mellékhatásokkal bíró gyógyszerekre
Aug 30th 2013, 13:40

Szeptember 1-jétől, egy új uniós szabály hatálybalépését követően a csúcsára állított fekete, egyenlő oldalú háromszög jelöli majd azokat az új gyógyszereket, amelyek esetleges mellékhatásairól az engedélyeztetés után is további adatgyűjtés szükséges - közölte pénteken az Európai Bizottság.

A jel semmi esetre sem jelenti azt, hogy ezek a készítmények ne volnának biztonságosak, hiszen átestek a szigorú ellenőrzési és engedélyeztetési eljáráson, minőségükhöz, biztonságosságukhoz és hatékonyságukhoz sem férhet kétség, de hosszabb távon felmerülhetnek a termékismertetőben nem szereplő mellékhatások, ezért ezeket a termékeket a piacra kerülést követően is figyelik az illetékes hatóságok - indokolja az új szabályt a bizottság. A fekete háromszög a csomagoláson nem jelenik meg, csak a készítményekhez mellékelt betegtájékoztatón.

A jelet minden olyan terméken el kell helyezni, amely 2011 január 1. után engedélyezett hatóanyagot tartalmaz, vagy amelyet jellegéből fakadóan a piacra kerülés után is tanulmányozni kell. A jelnek az engedélyezést követően öt évig kell majd a termékeken szerepelnie.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése