2013. augusztus 30., péntek

Kuruc.info: Megjött az amerikai ukáz: a "magyar" kormány is fogja Aszadra a vegyi fegyver bevetését

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
Megjött az amerikai ukáz: a "magyar" kormány is fogja Aszadra a vegyi fegyver bevetését
Aug 30th 2013, 19:11

Az Egyesült Államok arra kéri a magyar kormányt, hogy ítélje el a szír kormányt a vegyi fegyverek használata miatt – közölte az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége pénteken. A magyar Külügyminisztériumtól úgy reagáltak: Magyarország szövetségeseivel szorosan egyeztetve alakítja ki és képviseli álláspontját Szíria ügyében.

"Kérjük a magyar kormányt, csatlakozzon hozzánk és nyilvánosan ítélje el a szír kormányt a vegyi fegyver használata miatt, és hívja fel a nemzetközi közösséget arra, hogy vonja felelősségre a rezsimet egy alapvető nemzetközi norma megsértéséért" – olvasható a nagykövetség írásos tájékoztatásában.

"Tiszteljük és támogatjuk az ENSZ-csapat munkáját, amellyel további bizonyítékokat keres arra, hogy a rezsim vegyi fegyvereket vetett be és ezek polgári lakosok százainak halálát okozták, ám az már világos, hogy ezt a támadást a kormány követte el. A rezsimet felelősségre kell vonni a tetteiért" – olvasható a nagykövetség tájékoztatásában.

A Külügyminisztérium megerősítette, hogy pénteken a szokásos diplomáciai csatornákon keresztül átvették az amerikai kormány felhívását.

Kaleta Gábor, a tárca sajtófőosztályának vezetője emlékeztetett, hogy Magyarország korábban megszakította a diplomáciai kapcsolatokat az Aszad-rezsimmel, amelyet nem ismer el Szíria törvényes képviselőjének.

Magyarország a legkövetkezetesebben és a leghatározottabban elítéli a vegyi fegyverek használatát – ismertette a magyar álláspontot a sajtófőnök.

Magyarország szövetségeseivel "szorosan egyeztetve" alakítja ki és képviseli álláspontját Szíria ügyében – tette hozzá Kaleta Gábor.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése