2013. augusztus 30., péntek

Kuruc.info: Egy kis holokausztozás még bombázás előtt is belefér a Nobel-békedíjas napirendjébe

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
Egy kis holokausztozás még bombázás előtt is belefér a Nobel-békedíjas napirendjébe
Aug 30th 2013, 18:20

Holokauszt-megemlékezés és a megújuló energiaforrásokról szóló vita szerepel az amerikai elnök jövő heti svédországi látogatásának programtervezetében - közölte pénteken a svéd miniszterelnöki hivatal.

Barack Obama szerdán reggel érkezik Stockholmba kétnapos látogatásra, és még aznap felkeresi a svéd főváros egyik zsinagógáját, hogy lerója tiszteletét Raoul Wallenberg svéd diplomata előtt. A II. világháború idején Wallenberg zsidók ezreinek állított ki pénzért diplomáciai menlevelet Budapesten, majd 1945 januárjában szovjet katonák letartóztatták, és nyoma veszett. Sorsára máig nem derült fény.

Az amerikai elnök ezután ellátogat a svéd Királyi Technológiai Intézetbe (KTH), hogy a zöld energia és a környezetvédelem területén alkalmazott svéd újításokról beszélgessen helyi szakértőkkel.

Csütörtökön az amerikai elnök öt észak-európai ország - Svédország, Dánia, Finnország, Izland és Norvégia miniszterelnökével - vacsorázik együtt, majd továbbutazik Szentpétervárra, ahol az Oroszország által rendezendő G20-csúcstalálkozón vesz részt.

A stockholmi látogatás azután vált lehetségesé, hogy Obama lemondta a már betervezett találkozóját Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Washingtont felbőszítette, hogy Moszkva ideiglenes menedékjogot adott Edward Snowdennek, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt informatikusának. A férfi a nyár elején világméretű botrányt robbantott ki azzal, hogy kiszivárogtatta az amerikai nemzetbiztonsági szervek kiterjedt adatgyűjtési gyakorlatát.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése