2013. augusztus 30., péntek

Kuruc.info: Nemzeti ünnepnap: 1940. augusztus 30-án született meg az igazságos II. bécsi döntés a Belvedere palotában

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Build - Release - Deploy

Automate your build process. Integrates with 50+ Dev tools.
From our sponsors
Nemzeti ünnepnap: 1940. augusztus 30-án született meg az igazságos II. bécsi döntés a Belvedere palotában
Aug 30th 2013, 20:06

A részbeni visszaállítás sikereit mámoros öröm kísérte a magyar Szent Korona országaiban, az egyre kiteljesedő országban. A „hazatérő" területek magyarságának maradéktalan boldogságában a hazai közvélemény egy emberként osztozott. A bécsi döntések a magyar Szent Korona országainak részbeni visszaállítása, a két világháború közötti eredményes magyar külpolitikának és a kemény politikai megállapodásoknak az eredménye.


1940-ben a II. bécsi döntést a magyar nemzet az igazságtalan, kényszer hatása alatt aláírattatott trianoni diktátum igazságos felülvizsgálatának tekintette. A II. bécsi döntés által visszavett, legnagyobbrészt magyarok lakta Észak-Erdély és Székelyföld a magyar szempontból igazságtalan diktátum enyhítése volt. Ennek a békés visszavételnek alapját az akkori hatályos nemzetközi jog is képezte.

94 évvel később is lehetőséget biztosít a nemzetközi jog minden elszakított területen élő magyarnak az önrendelkezésre, az autonómia megvalósítására.

A példa erre hogy az ENSZ-bíróság szerint jogszerű volt a koszovói függetlenség kikiáltása, amikor az ENSZ hágai Nemzetközi Bírósága kimondta, hogy a koszovói függetlenség 2008-as kikiáltása nem ütközött a nemzetközi jogba.

A több mint hét évtizeddel ezelőtti döntés de iure tette lehetővé, hogy 1940. szeptember 5-én, reggel 7 órakor a Magyar Királyi Honvédség megsemmisítette, majd de facto átlépte Csengernél a gyűlölt trianoni határt.

(MVSZ Sajtószolgálat)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése