2013. augusztus 30., péntek

Kuruc.info: Elutasította a bolíviai bíróság Tóásó Előd feltételes szabadlábra helyezési kérelmét

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
Elutasította a bolíviai bíróság Tóásó Előd feltételes szabadlábra helyezési kérelmét
Aug 30th 2013, 05:49

Elutasította a bolíviai bíróság Tóásó Előd feltételes szabadlábra helyezési kérelmét az úgynevezett terrorista per tárgyalása során - jelentette a bolíviai sajtó. A Cochabambában kiadott, Los Tiempos című újság honlapján olvasható írás szerint Tóásó ismét arra a tényre alapozta kérelmét, hogy jogellenesen tartják előzetes letartóztatásban immár több mint négy éve, miközben a bolíviai törvények csupán 36 hónapig teszik ezt lehetővé.

A bíróság megítélése szerint ugyanakkor a vádlottnak személyesen is része volt abban, hogy a per elhúzódott. Az írás arra is emlékeztetett, hogy az ENSZ illetékes munkacsoportja is kérte Tóásó szabadlábra helyezését hasonló érvek alapján. Erre azonban a bíróság azzal válaszolt, hozzá "nem jutott el" ez a dokumentum, bár a kormányt értesítették arról. Az ügyészek ezzel kapcsolatban úgy foglaltak állást, hogy az országban a helyi törvények alapján kell eljárni. Szerintük továbbá Tóásó fogva tartása legális volt.

A bolíviai kommandósok 2009. április 16-án az akkor a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz város Las Américas nevű szállodájában lőtték le a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról való Magyarosi Árpádot. Az ír Michael Martin Dwyert Tóásó szerint a repülőtéren végezték ki. A horvát-bolíviai állampolgár Mario Tadicot, valamint a román és magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Elődöt letartóztatták. A bolíviai hatóságok azt állítják, hogy "terrorcsoportot" számoltak fel, amely Evo Morales elnököt is meg akarta gyilkolni. A pernek összesen 39 vádlottja van.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése