2013. augusztus 23., péntek

Kuruc.info: Vádat emeltek a postapalota eladása miatt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Find SIGG's Classic Aluminum Water Bottles at MYSIGG

Reducing our carbon footprint one bottle at a time!
From our sponsors
Vádat emeltek a postapalota eladása miatt
Aug 23rd 2013, 12:27

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség hat emberrel szemben pénteken a Fővárosi Törvényszéken a postaszékház eladása ügyében.

A Magyar Posta Zrt. igazgatósága, felügyelőbizottsága, valamint a tulajdonos Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Zrt. igazgatósága 2006-2007-ben tárgyalta a posta fővárosi székházának ügyét.

A posta részéről K. Bálint, K. Péter és Sz. Pál, valamint a vagyonkezelő részéről V. Zsuzsanna, K. Zoltán és S. István az előterjesztésekben olyan költség- és bevételkimutatást tüntettek fel, amelyben oda nem tartozó vagy nem reális költségeket, díjat is szerepeltettek. Emellett nem tértek ki a cég vagyonvesztésére azért, hogy az új székház bérlése tűnjön a leggazdaságosabb megoldásnak.

A vádlottak ezzel megszegték a munkakörükkel járó vagyonkezelői kötelezettségeiket - szögezte le az ügyészség.

A vádlottak cselekménye eredményeként a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának és felügyelőbizottságának, valamint az ÁPV Zrt. igazgatóságának tagjai a székházbérlés mellett döntöttek, illetve e döntést támogatták.

Ezzel a vádlottak az ügyészség álláspontja szerint a Magyar Postának 10 éves viszonylatban több milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak.

A vád szerinti bűncselekményért a törvény szerint öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Az ügyben Balsai István, volt fideszes országgyűlési képviselő feljelentése után indítottak nyomozást 2010 elején. A képviselő egyrészt a Magyar Posta egykori, Krisztina körúti székházának értékesítése miatt tett feljelentést, másrészt a posta új, XIII. kerületi Dunavirág utcai székházának bérletével kapcsolatban, hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Az MTI Hírcentrum február 7-én számolt be arról, hogy hat ember, köztük Szabó Pál volt vezérigazgató, helyettese és a korábbi beruházási igazgató ellen javasol vádemelést a postaszékház eladása és az új irodaház bérleti szerződése miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése