2013. augusztus 23., péntek

Kuruc.info: Torpedórombolóval is fenyegeti Amerika Szíriát

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
Torpedórombolóval is fenyegeti Amerika Szíriát
Aug 24th 2013, 05:47

Az amerikai haditengerészet egy robotrepülőgépekkel felszerelt torpedórombolóval erősíti meg földközi-tengeri jelenlétét a szíriai polgárháború súlyosbodása miatt - közölte helyi idő szerint pénteken az amerikai védelmi minisztérium egyik névtelenül nyilatkozó illetékese, s ezzel összefüggésben Chuck Hagel tárcavezető is az erőátcsoportosítás lehetőségéről beszélt.

A Pentagon név nélkül nyilatkozó tisztségviselője azt mondta, hogy a Mahan típusú torpedóromboló éppen befejezte térségbeli küldetését, és vissza kellett volna térnie a norfolki támaszpontjára Virginiában, de a hetedik amerikai flotta parancsnoka úgy döntött, hogy a hadihajónak a térségben kell maradnia. A Földközi-tengeren így négy amerikai hadihajó fog szolgálatot teljesíteni. A Pentagon illetékese hangsúlyozta, hogy a haditengerészet semmilyen parancsot nem kapott egy szíriai katonai hadműveletre való felkészülésre.

A nyilatkozattal összefüggésben újságírók megszólaltatták Chuck Hagelt a Malajziába tartó repülőgépén. A védelmi miniszter elmondta, Barack Obama elnök arra kérte a Pentagont, vázolja fel, hogy a szíriai vegyifegyver-bevetések fényében milyen lehetőségek állnak az amerikai hadsereg rendelkezésére. Hagel szerint a védelmi minisztérium kötelessége, hogy az elnök elé tárjon minden eshetőséggel számoló alternatívákat.

"Ez pedig megköveteli erőink pozícionálását, a hadieszközeink pozícionálását, hogy képesek legyünk végrehajtani különböző feladatokat, bármilyen megoldást is válasszon az elnök" - mondta Hagel, de nemleges választ adott arra a kérdésre, miszerint kijelenthető-e az, hogy már megkezdődött-e az amerikai hadsereg erőátcsoportosítása.

Barack Obama csütörtökön kijelentette, hogy "közeleg a potenciálisan döntő amerikai válasz ideje a szíriai kormány atrocitásaival és az egyiptomi hadsereg erőszakos fellépésével kapcsolatban". Sajtóértesülések szerint az amerikai külügyminisztérium, a Pentagon és a hírszerző szolgálatok vezetői csütörtökön három és fél órán át tanácskoztak a Fehér Házban arról, hogyan reagáljon az Egyesült Államok az állítólagos szíriai vegyifegyver-támadásra, de nem jutottak dűlőre.

A Reuters egy washingtoni illetékestől úgy értesült, hogy Obama nemzetbiztonsági tanácsadói a hét végén tanácskoznak a Fehér Házban "a szíriai helyzetre adandó válaszról".

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése