2013. augusztus 23., péntek

Kuruc.info: Az argentinok is meghülyültek: homokos "párok" versengenek a tangó-világbajnokságon

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
You Can Make a Difference

By planting ten trees and ensuring that all our clothing is produced responsibly we allow each and every customer to make a difference. Join us today!
From our sponsors
Az argentinok is meghülyültek: homokos "párok" versengenek a tangó-világbajnokságon
Aug 23rd 2013, 17:46

Több azonos nemű "pár" is verseng a világelsőségért a Buenos Airesben zajló 11. tangó-világbajnokságon.

Ez az első eset, hogy a tangóművészet legrangosabb eseményén ferde hajlamú "pároknak" is engedélyezték a részvételt. Az AFP tudósítása szerint a közönség ovációval fogadta az első "meleg pár", Juan Pablo Ramirez és Daniel Arroyo első fellépését.

Három férfi- és egy női páros vesz részt a versenyen; az előbbiek mind buzik, a nők azonban állítólag csak azért indultak egymással, mert nem találtak férfi partnert.

A homokos "házasságot" 2010-ben engedélyező Argentínában az elmúlt években több tangótáncklub, úgynevezett milonga is megnyitotta kapuit azonos nemű "párok" előtt.

Az újdonsággal kapcsolatban emlékeztetnek arra, hogy a hajdan alantasnak tekintett, meglehetősen erotikus táncot a kezdetekkor főleg nőpartner nélküli férfi bevándorlók járták egymással a tangó bölcsőjében, a Buenos Aires-i kikötő kocsmáiban.

Az augusztus 19-27. között zajló világbajnokságra 556 pár érkezett a világ 37 országából. A tangót 2009-ben felvették a szellemi kulturális világörökség UNESCO-listájára.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése