2013. augusztus 23., péntek

Kuruc.info: Életfogytiglant kapott az afgán civileket mészárló jenki

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Életfogytiglant kapott az afgán civileket mészárló jenki
Aug 24th 2013, 04:59

Letöltendő életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek pénteken egy amerikai katonát, aki 16 afgán civilt ölt meg.

Robert Bales törzsőrmester ügyében azután döntött a hadbíróság a Washington állambeli Lewis-McChord bázison, hogy júniusban a halálbüntetés elkerülésének reményében vádalkut kötve bűnösnek vallotta magát. A vádalkut a katonai bíró jóváhagyta.

Balest egyebek mellett előre kitervelt gyilkossággal vádolták. A vádirat szerint a negyvenéves katona 2012. március 11-én pirkadat előtt egy 9 milliméteres pisztollyal, egy M-4-es gépkarabéllyal és egy gránátvetővel felszerelkezve két falu lakóit támadta meg Kandahár tartományban.

A törzsőrmester bocsánatot kért tetteiért, és kijelentette, hogy az általa elkövetett vérengzés "a félelem, az ostobaság és a virtuskodás álarca mögé bújtatott gyáva tett volt". A katona ugyanakkor sohasem adott magyarázatot tettére.

Az ítélethirdetésen jelen volt Bales afgán áldozatainak több hozzátartozója is.

A hadbírósági tárgyalást felügyelő vezénylő tábornoknak elvileg módjában áll Bales büntetését olyan életfogytiglanira változtatni, amely lehetővé teszi az elítélt 20 év múlva történő feltételes szabadlábra helyezését. Ezt a lehetőséget a hattagú katonai esküdtszék elvetette.

(MTI korrigálva)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése