2013. augusztus 23., péntek

Kuruc.info: Elege lett a román kapitánynak a kongói potyautasokból: tengerbe hajíttatott négy egyedet

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
2012 Intl Green Construction Code

Sign up for the most comprehensive introductory course available on the web for the 2012 International Green Construction Code (IgCC). Just $29.
From our sponsors
Elege lett a román kapitánynak a kongói potyautasokból: tengerbe hajíttatott négy egyedet
Aug 23rd 2013, 10:43

Előzetes letartóztatásba helyeztek Argentínában egy román hajóskapitányt, ugyancsak román első tisztjét és a legénység Fülöp szigeteki állampolgárságú öt tagját, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az Atlanti-óceánon való átkelés közben a tengerbe dobtak négy kongói potyautast - közölte pénteken az Agerpres hírügynökség.

A Marshall-szigetek zászlaja alatt hajózó RM Power óceánjáró július elején indult Kongóból az argentin Rosario kikötőjébe. Nem sokkal a horgony felhúzása után hét kongói potyautast találtak a fedélzeten, ezért visszatértek a kikötőbe és partra tették őket, ahol a formaságok elintézése két napig tartott.

Néhány nap múlva, amikor a hajó már négyszáz kilométernyire az afrikai partoktól, nemzetközi vizeken járt, újabb négy potyautas került elő, akiket a gyanú szerint összekötöztek, és a tengerbe dobtak.

A román médiában nagy visszhangot keltő ügyről a Digi 24 hírtelevízió kiderítette, hogy az újabb potyautasok hazaszállítása 120 ezer dollárba került volna az óceánjáró tulajdonosának. A hírforrás azt is tudni véli: a gyilkosságra úgy derült fény, hogy az eset után a 21 fős legénység néhány tagja felmondott, és az óceánjáró görög tulajdonosa vizsgálatot indított ennek okait kiderítendő. Florin Filip kapitány állítólag arról tájékoztatta megbízóját, hogy a négy potyautas magától ugrott a tengerbe.

Az argentin hatóságok egy másik gyanús halálesetet is vizsgálnak: korábban ugyanis a dél-amerikai Parana folyóba esett tisztázatlan körülmények között az RM Power legénységének egyik tagja.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése