2013. augusztus 23., péntek

Kuruc.info: Megint feljelenti Kövért a Jobbik

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Megint feljelenti Kövért a Jobbik
Aug 23rd 2013, 09:55

A Jobbik szerint a kötelezettségszegés gyanúja vetődik fel az Országgyűlés elnökének munkájával kapcsolatban, aki frakcióvezetőjük kezdeményezése ellenére nem hívta össze a házbizottságot. A párt ezért ismét feljelentést tesz.

Sneider Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján az ügy előzményeként felidézte, hogy Kövér László házelnök június 21-től ellehetetlenítette az ellenzéki frakció számára, hogy szakértőket, vendégeket léptessen be a Parlamentbe és az Országgyűlés Irodaházába.

A Jobbik azóta nem adhat ki belépési engedélyt, hogy a nyári, rendkívüli ülésszakban képviselői és szakértői a földforgalmi törvény végszavazásakor megzavarták az Országgyűlés plenáris ülésének munkáját.

Az ellenzéki párt frakcióvezetője, Vona Gábor akkor a házbizottság azonnali összehívását kezdeményezte a házelnök visszahívása céljából, mert a Jobbik szerint Kövér László a döntéssel méltatlanná és alkalmatlanná vált a feladat ellátására. A párt már akkor a rendőrséghez fordult.

Sneider Tamás pénteken azt mondta, Kövér Lászlónak ebben az esetben nincs mérlegelési joga, hiszen a házszabály kimondja: a házbizottságot össze kell hívni, ha azt bármelyik képviselőcsoport vezetője kéri. Kövér László ennek ellenére arról tájékoztatta a Jobbikot - fűzte hozzá -, hogy az alkotmányügyi bizottságtól kér állásfoglalást az ügyben.

Volner János frakcióvezető-helyettes a sajtótájékoztatón elmondta: súlyosan hátrányosan érinti képviselőcsoportjukat, hogy sem szakértőiket, sem külföldi vendégeket nem fogadhatnak a Parlamentben. Ezért azt követelte: a házelnök vonja vissza erről szóló döntését.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése