2013. augusztus 23., péntek

Kuruc.info: Balogék újabb vívmánya: a világon elsőként kell gyermekeinknek a "roma kultúráról" tanulniuk az iskolában

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
You Can Make a Difference

By planting ten trees and ensuring that all our clothing is produced responsibly we allow each and every customer to make a difference. Join us today!
From our sponsors
Balogék újabb vívmánya: a világon elsőként kell gyermekeinknek a "roma kultúráról" tanulniuk az iskolában
Aug 23rd 2013, 13:25

A magyar iskolákban a világon elsőként kötelező lesz tanítani és tanulni a magyarországi cigányság történetét és "kultúráját". (A történet fejezetnél reggeltől estig lehetne sorolni az általuk elkövetett magyarellenes bűncselekményeket, a "kultúra" esetében azonban elég nagy gondban lehetnek a tanárok, hogy mivel töltsék ki az időt...)


A különböző felzárkózási programokkal a kormányzat azért küzd, hogy a hátrányos helyzetben élő emberek elhiggyék, ki lehet törni a szegénységből - mondta 2013. június 27-én Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter egy az érintetteknek indított képzés megnyitóján a Magyar Tudományos Akadémián.

A cigányságra utalva arról is beszélt, hogy negatív identitásra - "elnyomásra, üldözésre" - nem lehet méltóságteljes emberi életet építeni, ehelyett "a kulturális önazonosságtudat megerősítésére van szükség"; szavai szerint ugyanis "az értékeken keresztül lehet egymáshoz közeledni".

Úgy vélte, ha az iskolákban megtanítják, "mit adott a magyarországi cigányság a magyar kultúrának", akkor "össze lehet kötni a társadalmi felzárkózást a kulturális identitás megerősítésével".

A miniszter arra - a médiában szerinte kevés figyelmet kapó - változtatásra hívta fel a figyelmet, hogy 2013. szeptember 1-jétől, a világon elsőként, a magyar iskolákban kötelező lesz tanítani és tanulni a magyarországi cigányság történetét és "kultúráját".

És hogy mire számítsunk? Kiderül majd, hogy a cigányság értékteremtő, szorgalmas nép, melyet idetelepülése óta kirekesztenek és üldöznek a rasszista magyarok, a második világháború alatt még ki is irtották őket legalább egyszer (azért vannak ilyen kevesen). Pedig milyen tehetségesek stb., lásd pl. az alábbi rajzfilmben is, milyen jól táncolnak, miközben a magyar lányok még erre sem képesek...

Az igazi kihívás majd az lesz, amikor meg kell(ene) a diákoknak magyarázni, hogy miért nem a tankönyvekben megfestett jóravaló néppel találkoznak az osztályban, az utcán vagy a bűnügyi hírekben...

(Kuruc.info - MTVA nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése