2013. augusztus 23., péntek

Kuruc.info: A TASZ nem akar rendőröket az iskolákba, mert sértené a cigányok, a drogosok és a buzik érzékenységét

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
A TASZ nem akar rendőröket az iskolákba, mert sértené a cigányok, a drogosok és a buzik érzékenységét
Aug 23rd 2013, 10:07


Hagyni kell szegényt, nehogy kriminalizálódjon
A Társaság a Szabadságjogokért szerint a folyamatos iskolai rendőri jelenlét "nem csökkenti a drogfogyasztást és nem javítja a közbiztonságot, ellenben a társadalmi kirekesztés, és egyenlőtlenség fokozása irányába hat, és egyenes utat nyit az iskolából a börtönbe".

Szeptembertől száz bűnmegelőzési tanácsadó kezdi meg munkáját az ország 14 év feletti diákokat tanító iskoláiban.

A TASZ sajnálatosnak tartja, hogy miközben az iskolai drogprevencióval foglalkozó civil szervezetek számára rendelkezésre álló pályázati források jelentősen csökkentek az elmúlt években, és a hátrányos helyzetű iskolákat célzó iskolai szociális munkási hálózat megszűnt, a kormányzat egy "a pedagógus szakma által ellenzett tervre" költi az adófizetők pénzét, ami "rendészeti kérdést csinál az iskolai drogproblémákból".

Álláspontjuk szerint a rendőröknek nincs mérlegelési joguk, ezért ha kábítószer-fogyasztás gyanúja merül fel, hivatalból kell büntetőeljárást indítaniuk, "ez pedig a drogfogyasztó diákok tömeges kriminalizálását eredményezheti". (Magyarul ha egy rendőr bűncselekményt észlel, ne lépjen fel az elkövető ellen, mert az kriminalizálja szegényt... Reméljük, hogy ha egy TASZ-ost erőszakolnak meg és rabolnak ki végre, akkor sem akarja majd "kriminalizálni" az elkövetőt - a szerk.) Ez különösen káros hatással járhat azokban a hátrányos helyzetű iskolákban, amelyeket az iskolarendőri program célba vesz - áll a közleményben, amiből végre kiderül, kik miatt aggódnak ők megint ilyen hevesen. És, bármilyen meglepő, megint nem a cigányok által megvert és kifosztott magyar diákokról van szó - hanem az elkövetőkről, őket oltalmazzák megint.

Az elmebeteg TASZ-osok szerint szerint "félő, hogy az iskolarendőrség intézkedései aránytalanul súlyosan fogják érinteni a kisebbségi csoporthoz tartozó fiatalokat, így a romákat, fogyatékkal élőket, melegeket". (Hogy a cigánybűnözőket súlyosan érinti, érthető, hiszen nem tudják majd olyan kényelmesen terrorizálni a magyar gyerekeket. Hogy a drogosokat is súlyosan érinti, az is érthető, hiszen jobban el kell majd rejtőzniük kábítószerezés előtt. Talán a buziknak is kellemetlen, ha nem viselkedhetnek közszeméremsértő módon. De hogy kerülnek a bűnözők és deviánsok közé a fogyatékkal élők, őket vajon milyen törvénytelen vagy közerkölcsöt sértő cselekedetben gátolnák meg? Mit feltételeznek róluk a bűnözővédők, amiért őket is oltalmazniuk kellene a jogos rendőri fellépéstől? Nem kellene vajon korrigálni és bocsánatot kérni, amiért ilyen társaságba és gyanúba keverték őket?...)

(Kuruc.info - MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése