2013. augusztus 23., péntek

Kuruc.info: Bajnai még mindig azt hiszi, Mesterházy hagyná, hogy ő legyen a kormányfőjelölt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
Bajnai még mindig azt hiszi, Mesterházy hagyná, hogy ő legyen a kormányfőjelölt
Aug 23rd 2013, 15:20

Konkrét együttműködési ajánlattal kereste meg Bajnai Gordon Mesterházy Attilát – értesült belső forrásokból az ATV. Az Együtt-PM vezetője azt javasolta: válasszák külön a miniszterelnök-jelölt és az egyéni körzetek jelöltjeinek kérdését. A libatolvaj egyebek mellett miniszterelnökjelölt-választó párviadalra tett javaslatot.

A miniszterelnök-jelölt személye kapcsán Bajnaiék azt javasolják: egy többhetes előválasztás induljon, melynek keretében országos kampányra, valamint televíziós vitára is sor kerül. Ezután a többhetes előválasztás után a felek által kiválasztott közvélemény-kutatók mérése lesz a döntő, vagyis aki népszerűbb a kutatási felmérések szerint, az lehet az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Ami az egyéni körzeteket illeti: a hitgyülis tévé szerint az Együtt-PM azt javasolja, hogy az MSZP és az Együtt-PM kétharmad-egyharmad arányban legyen jogosult a jelöltállításra: ez azt jelentené, hogy az MSZP hetvenegy, az Együtt harmincöt egyéni jelölt állítását vállalná.
Bajnaiék számára a kétharmad-egyharmados arány a közös listán is irányadó, mivel úgy vélik: a két párt jelenlegi támogatottsága ezt indokolja. Bajnaiék javaslata azt is tartalmazza, hogy amennyiben lezárul a miniszterelnök-jelölt jelölésének kérdése, az a politikai formáció, amelyik nem jelölt miniszterelnök-jelöltet, kapjon kompenzációt az országos listán, tehát a kétharmad-egyharmad arány változzék meg a miniszterelnök-jelöltet nem adó párt javára.

(ATV nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése