2013. augusztus 23., péntek

Kuruc.info: Nyirőt nem engedik eltemetni, a "cigánykirály" családjának viszont Basescu személyesen fejezte ki részvétét

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
Nyirőt nem engedik eltemetni, a "cigánykirály" családjának viszont Basescu személyesen fejezte ki részvétét
Aug 23rd 2013, 16:51

Több ezer gyászoló jelenlétében pénteken eltemették Nagyszebenben a vasárnap elhunyt Florin Cioabát, aki a cigányok nemzetközi királyának tekintette magát, és akit áprilisban a Nemzetközi Roma Szövetség elnökévé választottak.

Zoom

Florin Cioaba koporsója mellett mindkét fiát megkoronázták: nagyobbik fia, Dorin Cioaba a cigányok nemzetközi királya, kisebbik fia, Daniel pedig romániai cigányok királya címet kapta.

Zoom

Az 58 évesen elhunyt Florin Cioaba családjának csütörtökön személyesen fejezte ki részvétét Nagyszebenben Traian Basescu román államfő.

Zoom
A "cigánykirály" vasárnap bekövetkezett halála után számos román politikus nyilvánította ki részvétét. Corneliu Vadim Tudor, a Nagy-Románia Párt félreállított alapító elnöke a pénteki gyászszertartáson is részt vett.
Zoom

Nagyszebenben több napja forgalomkorlátozás van érvényben a "királyi ház" környékén, pénteken pedig néhány órára a város széli temetőhöz vezető hét kilométeres útszakaszon is torlódás alakult ki. A gyászmenet minden nagyobb útkereszteződésben megállt egy-egy imára.

Zoom

Florin Cioaba apjától, Ion Cioabától örökölte 1997-ben a "királyi" címet. Az 1942-es deportálást "túlélő" Ion Cioaba romániai cigányvajda 1992-ben koronáztatta magát "a cigányok nemzetközi királyává". "Királyi tekintélyét" a romániai cigányok jelentős hányada elismerte.

Zoom

Az ellentábor az önmagát császárrá koronáztató Iulian Radulescu mögé sorakozott fel. A "királyi" és a "császári" család közötti rivalizálást 2013 elején szüntették be.

Zoom

Florin Cioabára - aki egy neoprotestáns egyház prédikátoraként is működött - a Traian Basescu román államfővel kialakított jó kapcsolata révén irányult gyakran a román média figyelme.

Zoom

A közösség vezetőjeként több esetben is közvetítői szerepet próbált betölteni a romániai cigányok és a román hatóságok között.

(MTI nyomán, képek: AP)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése