2013. október 20., vasárnap

Kuruc.info: Újra kiadták lengyelül A bor filozófiáját

Kuruc.info
Kuruc.info hírek 
Fun with Brazilian Portuguese

Learn the tips and tricks to speak colloquial Portuguese in a natural and confident manner. Enroll today for just $69!
From our sponsors
Újra kiadták lengyelül A bor filozófiáját
Oct 20th 2013, 09:20

Hamvas Béla A bor filozófiája című könyve újabb, bővített kiadásban látott napvilágot lengyelül. A kötetet és az azt illusztráló fotókat hétfőn mutatják be a Varsói Magyar Kulturális Intézetben.

A lengyel EMKA Studió újra kiadta Hamvas Béla nagy sikerű könyvét Márai Sándor A magyar borokról című esszéjével együtt gazdag fotóillusztrációval, album formájában - mondta el Keresztes Gáspár, az intézet munkatársa az MTI-nek.

A Hamvas-könyvet Tadeusz Olszanski újságíró, műfordító ültette át lengyelre csakúgy, mint a Legyelországban ugyancsak igen népszerű Márai Sándor tollából való, magyar borokról szóló esszét.

Márai Sándor az egyik legkedveltebb és legolvasottabb magyar író Lengyelországban. A fordítók, köztük Teresa Worowska, szinte a teljes Márai-életművet átültették lengyel nyelvre.

A könyvbemutató keretében Tátrai Zsolt fotóművésznek az albumot illusztráló 25 képéből kiállítás nyílik.

Az estet Tadeusz Olszanski és Tomasz Prange-Barczynski, a Magazyn Wino (Bor magazin) internetes portál főszerkesztője vezeti - tette hozzá a munkatárs.

(MTI)

This entry passed through the Full-Text RSS service — if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. Five Filters recommends:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése