2013. október 20., vasárnap

Kuruc.info: Élhetetlen mindennapok az Aszódi úti lakótelepen

Kuruc.info
Kuruc.info hírek 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Élhetetlen mindennapok az Aszódi úti lakótelepen
Oct 20th 2013, 08:47

Nem régen bejelentés érkezett a ferencvárosi Jobbik vezetőihez az Aszódi úti lakótelepen élőktől, melyben elmesélték, hogy a lakótelep szélén, a régi MÁV-területen nyílt hajléktalanszálló lakói rettegésben tartják az ott élőket.

Nem lehet az ott járó buszra úgy felszállni, az utcán sétálni vagy a gyermekeket a játszótérre levinni, hogy különböző konfliktushelyzetbe ne kerülne az ember - írja Dúró Dóra, hozzátéve: a ferencvárosi Jobbik értesítette őt a helyzetről mint országgyűlési képviselőt, és mint a 2014-es választás helyi jobbikos jelöltjét. Alább olvasható a beszámoló folytatása, majd egy helyszínen készült videót lehet megtekinteni.

A helyszínre érkezve saját szememmel is meggyőződtem arról, hogy az itt lakók nem túloztak akkor, amikor helyzetüket leírták.

A lakótelepet a buszpályaudvarral összekötő aluljárót sötétedés után már életveszélyes használni, egyes hajléktalanok a házak ablakai alá végzik el a kisebb-nagyobb dolgukat, a játszótéren italoznak, és belekötnek mindenkibe, aki éppen arra jár.

Több helyen eltűntek a csatornafedelek is, ami életveszélyes helyzetet teremtett.

Nem régen még gyilkosság is előfordult, ami még tovább rontotta a közhangulatot.

A Jobbik mindig az elesettek pártján áll, és a hajléktalanok problémáit is képviseli, de ezzel egy időben elvárható az is, hogy a minimális társadalmi normáknak megfeleljenek azok, akik ilyen rossz körülmények közé kerültek.

A helyzetet tovább rontja, hogy a hajléktalanszálló közelében azok, akik vagy nem hajlandók bemenni a szállóra, vagy már onnan is ki lettek utasítva, állandó sátortábort vertek, és a fás-bokros részen ütötték fel tanyájukat.

Láttam az ottani tarthatatlan állapotokat, és ezért írásbeli kérdést tettem fel a belügyminiszterhez, amelyben számon kértem a rendőrség tehetetlenségét ebben az ügyben.

A válasz még várat magára, de tudjuk mindannyian, hogy mit várhatunk azoktól, akik ezelőtt több mint három évvel megígérték, hogy két hét alatt rendet tesznek, és azóta egyre csak romlik Magyarország közbiztonsága.

Meddig kell még várni, hogy a rendőrség valóban rendet tegyen, meddig kell még várni, hogy a fővárosi önkormányzat mindenki számára megnyugtató megoldást találjon Budapesten a hajléktalan kérdésre, meddig kell még várni, hogy az Aszódi lakótelepen élők is nyugodtan, kulturáltan tudják élni a hétköznapjaikat?

A válasz egyszerű:

Valószínűleg addig, amíg a Jobbik veszi majd kezébe az irányítást, mert az 1990 óta hatalmon lévőknek nem érdeke a rendcsinálás.

[embedded content]

This entry passed through the Full-Text RSS service — if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. Five Filters recommends:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése