2013. október 20., vasárnap

alfahir.hu - A domináns hírportál: Újabb korrupciógyanús ügyet leplezett le a Jobbik

alfahir.hu - A domináns hírportál
 
Refresh your vocabulary.

Learn a new word everyday by subscribing to Word of the Day. A great tool if you're studying for the GRE, GMAT or LSAT, or simply want to enhance your lexicon.
From our sponsors
Újabb korrupciógyanús ügyet leplezett le a Jobbik
Oct 20th 2013, 09:45, by Bencsik János

Bevezető: 

Az offshore-gyanús cégeknek nyújtott támogatások után Volner János újabb visszaélésre bukkant a maffiaszerű csoportok által behálózott NFÜ-nél.

Cikk Front kép - 280x185: 

képAz offshore-gyanús cégeknek nyújtott támogatások után a nemzeti radikális párt újabb visszaélésre bukkant a maffiaszerű csoportok által behálózott Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél. A kormány továbbra is törvényellenesen titkolja a tulajdonosok adatait.

Minderről Volner János országgyűlési képviselő számolt be vasárnapi blog bejegyzésében. Eszerint Balatonfenyves Önkormányzatának épületenergetikai tenderét egy pályázatíró cég, a Goodwill Energy Kft. nyerte meg, magát a támogatásra irányuló pályázatot is a kft.-t birtokló magánszemélyek másik cége, a Goodwill Consulting Pályázati Tanácsadó Kft készítette.

Érdekes azonosságok vannak a közbeszerzési eljárás lebonyolítóinak tulajdonosi körében is, ennek lényege, hogy az érintett család egyik cége elkészíti a pályázatot, a másik cége pedig néhány napon belül simán meg is nyeri azt. "Ennyit a versenyfolyamatok érvényesüléséről és arról, Orbán Viktor kormányzása alatt vajon mennyi esélye van egy magyar kkv-nak politikai háttértámogatás nélkül nyernie egy ilyen pályázaton" - olvasható a blogon.

"Balatonfenyves Önkormányzatának 31 920 010 forintos vissza nem térítendő támogatásából 27 515 200 forintot szereztek meg ilyen módon. A családon belüli 'elkészítjük, aztán meg is nyerjük' módszertan jól bevált modelljét metodikát azonban nem is egy, hanem 54 (!) esetben játszották végig, nem kevesebb, mint 1 549 635 043 forintnyi támogatást elnyerve így. Mivel az érintett pályázatokra mindössze pár napig lehetett pályázatot beadni, felvetettem annak a – a mai magyar valóságban sajnos meglehetősen életszerű – lehetőségét is, hogy a nevezett cégeket, személyeket az intézményrendszeren belülről bizalmas információkkal láthatták el, ha ilyen nagy számban és nagy tételben pályáztak "sikeresen" - írja Volner János, aki az ügy haladéktalan kivizsgálása érdekében a Miniszterelnökhöz fordult.

További részletek ide kattintva érhetőek el.

alfahir.hu

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése