2013. október 20., vasárnap

alfahir.hu - A domináns hírportál: Tagadja 2006-ot a balliberális oldal

alfahir.hu - A domináns hírportál
 
Learn to Play the Ukulele

Make your own music in your own way on the ukulele and have fun doing it. This online course is taught by "Cool Hand Uke." Sign up today for just $25.
From our sponsors
Tagadja 2006-ot a balliberális oldal
Oct 20th 2013, 11:21, by Bencsik János

Bevezető: 

A 2006. őszi jogsértéseket dokumentáló filmet mutatott be vasárnap Budapesten a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és a Nemzeti Jogvédő Alapítvány.

Cikk Front kép - 280x185: 

kép"Res Judicata - 2006 ősze: ítélt dolog" címmel a 2006. őszi jogsértéseket dokumentáló filmet mutatott be vasárnap Budapesten a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) és a Nemzeti Jogvédő Alapítvány (NJA).

A filmvetítés óriási érdeklődés közepette, több mint 100 fő részvételével zajlott. A jelenlévőket Zétényi Zsolt, az NJSZ elnöke köszöntötte. Bevezetőjében a "magyarok októberekről" beszélt, melyek - gondoljunk akár 1949. október 6-ra, 1956 októberére vagy 2006-ra - a magyarok szabadság iránti elkötelezettségének örök emlékeiként kerülnek be a történelem legnemesebb dicső emlékei közé.

2006 tagadók

Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő, az NJSZ aktivistája a vetítés előtt azt mondta: azért vált szükségessé a tények és adatok bemutatása, mert a magukat balliberálisnak nevezők egyre inkább tagadják a 2006-ban történt jogsértéseket, illetve bagatellizálják az önkényeskedéseket, a rendőri brutalitást. Ugyanakkor vannak olyanok is, akik szerint a történtek jogszerűek voltak, sőt úgy nyilatkoznak, hogy újra ezt csinálnák, ha hatalomra kerülne a balliberális oldal - mondta a politikus.

Morvai sorsfordító alkalomként jellemezte a mostani időszakot. "Visszavesszük 2006 igazságát, és tesszük ezt ítéleti bizonyossággal, a hatóságok által megállapított tényállásokkal. Szeretnénk minél teljesebbé tenné a megállapított igazságok feldolgozását" – mondta az európai parlamenti képviselő.

Áldozatokból bűnösök

"Diadalt arat, győz az igaz szó. Remélem, hogy így lesz, és így kell legyen. Erre kötelez minket a Szent Korona eszme, amely szerint törvénytelenség jogot nem alapít, de ezt követeli az áldozatok iránti kötelesség" - a Hungarica együttes népszerű dalából vett idézettel kezdte köszöntőjét Gaudi-Nagy Tamás, az NJSZ ügyvezetője, országgyűlési képviselő.

Gaudi az igazság meghamisításáról beszélt, melyet mint mondta, nem szabad engednünk. Ezért vagyunk itt, hogy az igazságot követeljük. Követeljük az amnesztiát az összes politikai elítéltnek, követeljük Gyurcsányék felelősségre vonását, követeljük a meghurcoltak, meggyalázottak és bántalmazottak kártalanítását – mondta a nemzeti jogvédő, hangos tapsot kiváltva a telt házas hallgatóságtól.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője 2006-ot népfelkelésnek nevezte, amit vérbe fojtottak Gyurcsányék, hogy a hatalmukat megőrizzék. Az áldozatokból bűnöst csináltak. Ahogy spontán gyűltek össze 1956-ban, úgy spontán jelentek meg 2006-ban a televízió székházánál. Ahogy 1956-ban, úgy 2006-ban is megrongálták a szovjet megszállók emlékművét. Ezen felül egy másik párhuzam, hogy 1956-hoz hasonlóan 2006-ban is megtorlások és koncepciós eljárások követték az eseményeket a hatalom részéről.

Gaudi köszöntőjének záró gondolatában Örsi Mátyás szavaira hívta fel a figyelmet, aki szerint Magyarországon győzni fog a "demokratikus ellenzék" (értve ezalatt a balliberálisokat) és ha ismét ribillió lesz, akkor a rendőrségnek ugyanúgy fel kell lépnie. Ezt nem engedhetjük meg – zárta gondolatait Gaudi-Nagy Tamás.

alfahir.hu

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése