2013. október 20., vasárnap

Kuruc.info: Újabb mutyigyanús ügyleteket fedeztek fel Volnerék az NFÜ-nél

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Újabb mutyigyanús ügyleteket fedeztek fel Volnerék az NFÜ-nél
Oct 20th 2013, 08:13

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (NFÜ) az eddig feltételezettnél is nagyobb a baj. Azt már régóta tudjuk, hogy az uniós pénzek kifizetése erősen akadozott a fideszes bürokrácia tehetetlenkedése miatt (nem véletlenül bízta meg Orbán Viktor a leghatékonyabb emberét, Lázár Jánost az NFÜ irányításával).


A maffiaszerű csoportok által behálózott szervezetnél elképesztő és felháborító események történtek. Szilágyi György képviselőtársammal több milliárd forintos, offshore területeken bejegyzett cégeknek nyújtott támogatásokra bukkantunk, a tulajdonosok adatait törvényellenes módon azóta is titkolja a kormány. Nyilván nem véletlenül - írja blogjában Volner János, alább olvasható a folytatás.

Most pedig itt az újabb botrány. Balatonfenyves Önkormányzatának épületenergetikai tenderét egy pályázatíró cég, a Goodwill Energy Kft. nyerte meg. Ennél is érdekesebb azonban, hogy magát a támogatásra irányuló pályázatot is a Goodwill Energy Kft.-t birtokló magánszemélyek másik cége, a Goodwill Consulting Pályázati Tanácsadó Kft. készítette. A közbeszerzési eljárást az Arkánum X Bt., illetve jogutódja bonyolította. Érdekes módon ebben az esetben is azonosság van a tulajdonosi kör adataiban. A felsorolt cégek mindegyikének tagjai között szerepel Harsányiné Bodóczi Ildikó. A kivitelezést elnyerő Goodwill Energy Kft másik tulajdonosának, Harsányi Gábornak az édesanyja, Dr. Harsányiné Dr. Pósalaky Gabriella tagja a közbeszerzési eljárás lebonyolításáért felelős Arkánum X Bt. jogutódjának, az ARKÁNUM X Kft-nek is. Magyarul a Harsányi család egyik cége elkészíti a pályázatot, a másik cége pedig néhány napon belül simán meg is nyeri azt. Ennyit a versenyfolyamatok érvényesüléséről és arról, Orbán Viktor kormányzása alatt vajon mennyi esélye van egy magyar kkv-nak politikai háttértámogatás nélkül nyernie egy ilyen pályázaton.

Balatonfenyves Önkormányzatának 31 920 010 forintos vissza nem térítendő támogatásából 27 515 200 forintot szereztek meg ilyen módon. A családon belüli "elkészítjük, aztán meg is nyerjük" módszertan jól bevált modelljét metodikát azonban nem is egy, hanem ötvennégy(!) esetben játszották végig, nem kevesebb, mint 1 549 635 043.- forintnyi támogatást elnyerve így. Mivel az érintett pályázatokra mindössze pár napig lehetett pályázatot beadni, felvetettem annak a – a mai magyar valóságban sajnos meglehetősen életszerű – lehetőségét is, hogy a nevezett cégeket, személyeket az intézményrendszeren belülről bizalmas információkkal láthatták el, ha ilyen nagy számban és nagy tételben pályáztak „sikeresen". A helyzet súlyára való tekintettel írásban fordultam a miniszterelnökhöz és az ügy haladéktalan kivizsgálását sürgettem.
A miniszterelnök helyett válaszoló Lázár János sajnos kérdésben diszkréten hallgatott, amikor a feleletét megadta, ugyanakkor biztosított arról, hogy az imént bemutatott cégcsoport „összeférhetetlenségi problémáját" már ismerik, és korábban már „pénzügyi korrekciót" foganatosítottak velük szemben. A „pénzügyi korrekciónak" komoly visszatartó ereje aligha lehetett, hiszen csak az elmúlt két hét folyamán újabb két eljáráson is nyert a Goodwill Energy Kft: Bogyiszló, valamint Cserkeszőlő Község Önkormányzatának 41 701 739.-, illetve 41 769 014.- forintját tudták megszerezni.

Gratulálunk a nyerteseknek!

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése