2013. október 20., vasárnap

Kuruc.info: Mélyponton Hollande népszerűsége

Kuruc.info
Kuruc.info hírek 
Join Delanceyplace

Sign up to receive a free quote from a non fiction book every weekday.
From our sponsors
Mélyponton Hollande népszerűsége
Oct 20th 2013, 13:48

Továbbra is mélyponton van Francois Hollande tetszési mutatója: a franciáknak csak 23 százaléka elégedett az államfő politikájával, miközben miniszterelnöke, Jean-Marc Ayrault is a 30 százalékos küszöb alá zuhant, s már csak a megkérdezettek 28 százaléka támogatja a tevékenységét - derül ki az Ifop közvélemény-kutatóintézet felméréséből, amelyet vasárnap közölt a Le Journal du Dimanche című hetilap.

A másfél éve megválasztott francia elnök számára a szeptember jelentette a nagy zuhanást, akkor 5 százalékot vesztett népszerűségéből, s ez az index 23 százalékosra esett vissza. Az Ifop szerint Hollande megítélése októberben összességében nem változott: továbbra is 23 százalékon áll a tetszési mutatója.

Hollande-ot legkevésbé a kiskereskedők (12 százalék), az alkalmazottak (15 százalék) és a munkások (22 százalék) kedvelik. A Nemzeti Front szavazóinak körében 4, míg a legnagyobb ellenzéki párt, a jobbközép Népi Mozgalom Uniója táborában 5 százalékos az államfő népszerűsége. A 18-24 év közötti fiataloknak viszont még 31 százaléka elégedett Hollande politikájával. Öt hónappal az önkormányzati választások előtt a kommunisták és a Zöldek többsége sem támogatja már a baloldali államfőt, a szocialista választóknak viszont csak 35 százaléka elégedetlen.

Az október 1. és 19. között 1958 nagykorú francia állampolgár megkérdezésével készült reprezentatív felmérés szerint az elégedetlenség legfőbb oka az adóemelés. A megkérdezettek szinte kizárólag pénzügyi okokat róttak fel a köztársasági elnöknek, s kifogásolták, hogy az elnök nem tesz eleget a gazdasági helyzet javulásáért.

A kormány legnépszerűbb tagja továbbra is Manuel Valls belügyminiszter: a franciák 61 százaléka kedveli a szókimondásáról ismert 51 éves, katalán származású tárcavezetőt. Valls tetszési mutatója annak ellenére sem változott, hogy egy cigánylányt a rendőrség egy iskolai kiránduláson az osztálytársai előtt vett őrizetbe.

(MTI nyomán)

This entry passed through the Full-Text RSS service — if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. Five Filters recommends:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése