2013. október 20., vasárnap

Kuruc.info: Újabb japán miniszter a Jaszukuni-szentélyben

Kuruc.info
Kuruc.info hírek 
Join Delanceyplace

Sign up to receive a free quote from a non fiction book every weekday.
From our sponsors
Újabb japán miniszter a Jaszukuni-szentélyben
Oct 20th 2013, 07:00

Vasárnap ellátogatott a tokiói Jaszukuni-szentélybe Furuja Keidzsi, az Észak-Korea által elrabolt japánok ügyéért felelős japán miniszter, két nappal az után, hogy Sindó Jositaka belügyminiszter felkereste a sok vitát kiváltó emlékhelyet.

Furuja az ott zajló őszi fesztivált látogatta meg annak utolsó napján.

A Jaszukuni 2,5 millió japánnak, háborús áldozatoknak állít emléket, köztük - 1978 óta - 14 elítélt második világháborús "főbűnösnek" is. Az utóbbiak miatt állítja elsősorban Kína és Dél-Korea, hogy a szentély a múltbéli japán militarizmus, a hódítás és a megszállás szimbóluma.

"A parlament tagjainak kötelességük, hogy (...) kifejezzék részvétüket azokért, akik életüket áldozták a hazáért" - írta vasárnapi közleményében a miniszter, hozzátéve, hogy nem állt szándékában "bosszantani a szomszédos országokat".

Szombaton egyébként Kisi Nobuó első külügyminiszter-helyettes - Abe Sindzó kormányfő öccse - is tiszteletét tette a szentélyben, hangoztatva, hogy ez nem lesz hatással a szigetország Kínához és Dél-Koreához fűződő kapcsolataira.

(MTI nyomán)

This entry passed through the Full-Text RSS service — if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. Five Filters recommends:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése