2013. szeptember 24., kedd

Kuruc.info: A szocialista (!) francia belügyér ki meri mondani, amit Orbánék nem: a cigányoknak eszük ágában sincs beilleszkedni

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Find SIGG's Classic Aluminum Water Bottles at MYSIGG

Reducing our carbon footprint one bottle at a time!
From our sponsors
A szocialista (!) francia belügyér ki meri mondani, amit Orbánék nem: a cigányoknak eszük ágában sincs beilleszkedni
Sep 24th 2013, 18:41

Nagy megrökönyödést váltott ki saját táborán, a szocialista párton belül kedden Manuel Valls francia belügyminiszter, miután kijelentette, hogy a cigányok többsége nem akar beilleszkedni a francia társadalomba.

Zoom

"Ábrándokat kerget az, aki azt hiszi, hogy a roma népesség problémáját meg lehet oldani kizárólag az integráción keresztül" – mondta Valls a France Inter nevű rádióadónak.

"Az integráció mint megoldás mindössze néhány családot érint" – folytatta. A belügyminiszter szerint nincs más lehetőség, mint a sátortáborok felszámolása, és a bevándorló cigányok hazatoloncolása.

Valls már korábban is hasonló elveket vallott, márciusban például kijelentette, hogy a "romáknak" két lehetőségük van: "Romániában maradni, vagy visszatérni oda".

A cigánykérdés a jövő tavasszal esedékes francia helyhatósági választások egyik kiemelt témája, azonban a belügyminiszter ezekkel a szavakkal még az egyre kétségbeesettebb polgármestereknél is messzebb ment. Az SOS Rasszizmus nevű "jogvédő" szervezet szerint Valls "jócskán átlépte az illendőség határait", míg a kommunista párt szerint kijelentéseiből "süt az idegengyűlölet". Saját táborában, a szocialistákon belül is többen bírálták a belügyminiszter véleményét. Vallsnak azonban akadnak támogatói is, például Párizs főpolgármestere, Bertrand Delanoe, aki az év eleje óta 18 cigány sátortábort számolt fel a francia fővárosban.

A retektáborok erőszakos felszámolása Nicolas Sarkozy előző francia elnök alatt kezdődött, de az új szocialista kormány is folytatta ezt a politikát, amelyet számos cigányimádó szervezet és az ENSZ is bírál.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése