2013. szeptember 24., kedd

Kuruc.info: Izrael diplomatái a perzsa gesztusok ellenére kivonulnak az iráni elnök beszéde alatt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Eco-Friendly Mattresses

We're committed to presenting a line of sleep products that have a minimum impact on both your pocketbook and the environment. Visit us today!
From our sponsors
Izrael diplomatái a perzsa gesztusok ellenére kivonulnak az iráni elnök beszéde alatt
Sep 24th 2013, 19:13

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök utasította az országát képviselő diplomatákat, hogy vonuljanak ki az ENSZ-közgyűlés ülésterméből, amikor Haszan Róháni iráni elnök beszédet mond – közölte az izraeli tízes tévécsatorna.

Izrael kormányfője szerint nem szabad, hogy "a világot megtévesszék az enyhülésre utaló teheráni jelek". Netanjahu úgy véli: Irán Nyugathoz való közeledése csak egy trükk, hogy enyhíthessen a nemzetközi szankciókon, és titokban tovább dolgozhasson atomfegyverek előállításán. A kormányfő Észak-Koreához hasonlította és azzal vádolta Teheránt, hogy "a kozmetikai változtatások közben atombomba gyors létrehozásán ügyködik".

Netanjahu szerint az iszlám köztársaság politikája nem változott az új "mosolyoffenzíva" ellenére sem. Ha Irán vezetői felhagynak "a holokauszt tagadásával és az Izrael elpusztítását célzó felhívásokkal, valamint elismerik a zsidó állam létezéshez való jogát", Izrael akkor lesz hajlandó meghallgatni beszédeiket az ENSZ-ben – mondta a kormányfő.

Jair Lapid pénzügyminiszter, a legnagyobb koalíciós partner párt, a Jes Atíd (Van Jövő) vezetője bírálta Netanjahu utasítását, valamint iráni, illetve a Róhánit illető politikáját. Azt mondta, hogy hiba lenne, ha az izraeli delegáció kivonulna az iráni elnök beszéde alatt.

"Izraelt nem kellene olyan országként számon tartani, mint amely sorozatosan szembehelyezkedik a tárgyalásokkal, és nem érdekelt a békéhez vezető megoldásokban" – véli Lapid, a második legnagyobb izraeli párt elnöke.

"Az ENSZ-közgyűlésben a kivonulás és a bojkott jelentéktelen dolog a mai diplomáciában, ezt a taktikát a múltban az arab államok gyakorolták Izrael ellen" – tette hozzá Lapid.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése