2013. szeptember 24., kedd

Kuruc.info: A Debreceni Törvényszék csökkentette az egyik álrendőr büntetését

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
You Can Make a Difference

By planting ten trees and ensuring that all our clothing is produced responsibly we allow each and every customer to make a difference. Join us today!
From our sponsors
A Debreceni Törvényszék csökkentette az egyik álrendőr büntetését
Sep 24th 2013, 14:31

Jogerősen 6 év 10 hónap, illetve 2 év 10 hónap börtönbüntetést szabott ki kedden jogerősen a Debreceni Törvényszék arra a két vádlottra, akik 2011-ben magukat rendőrnek kiadva "foglaltak le" egy debreceni nőtől több mint egymillió forint értékű ékszert.

Tatár Tímea tájékoztatása szerint a bíróság helybenhagyta a Debreceni Járásbíróság által idén februárban az elsőrendű vádlottra kiszabott 6 év 10 hónap börtönbüntetést, míg a másodrendű vádlottét egy évvel, 2 év 10 hónapra enyhítette. Utóbbi büntetésének a felét végrehajtásában három évre felfüggesztették. A férfit és a nőt hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolásban találták bűnösnek. Az elsőrendű vádlott 2011 őszén határozta el, hogy a másodrendű vádlottal magukat rendőrnek kiadva, hivatalos eljárást színlelve ékszereket visznek magukkal egy nő otthonából.

Az elsőrendű vádlott férfi interneten szerezte be a rendőrségi igazolványtartót és jelvényt, illetve szerkesztett egy hamis lefoglalásijegyzőkönyv-mintát is. 2011 novemberében jelentek meg a sértett lakásán. A nő kérdésére közölték, hogy a rendőrségtől jöttek, mire a nő ajtót nyitott nekik. A férfi közölte a sértettel, hogy egy uzsorabűncselekmény bűntettének gyanúja miatt házkutatást tartanak.

A vádlottak a sértettet és annak a lakásban tartózkodó két másik ismerősét "igazoltatták", adataikat "ellenőrizték", majd a férfi közölte a sértettel, hogy a lakásban és a sértetten lévő ékszereket lefoglalja. A nőt még azzal is megfenyegette, ha nem tesz eleget a kérésének, úgy 72 órára bezáratja. Az ékszereket "jegyzőkönyvezték", majd távoztak.

A zsákmányt egy másik városban összesen 440 ezer forintért adták el, a pénzt pedig elfelezték. A Debreceni Törvényszék szerint a Debreceni Járásbíróság tényállása megalapozott volt. Az elsőfokú bíróság februári indoklásában kiemelte, hogy a vádlottak nagy precizitással, tökéletesen játszották el a hivatalos szerepet, betartották a hivatalos formalitást, és kihasználták a sértett rendőri intézkedéstől, szankciótól való félelmét. A sértett a fenyegetés és a színjáték hatására adta át az ékszereket.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése