2013. szeptember 24., kedd

Kuruc.info: "Reintegráció" Nyíregyházán - félmilliárdot költenek a cigánytelepre

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
You Can Make a Difference

By planting ten trees and ensuring that all our clothing is produced responsibly we allow each and every customer to make a difference. Join us today!
From our sponsors
"Reintegráció" Nyíregyházán - félmilliárdot költenek a cigánytelepre
Sep 24th 2013, 19:06

Szolgáltató helyiségek kialakítása a Dália utca 9. szám alatti épületben, a szociális bérlakások felújítása, a Dália utcai tagóvoda, a Napsugár Bölcsőde és az idősek klubja külső felújítása mellett parkfejlesztés, valamint utak, járdák, kerékpárutak építése és rendbe hozatala is szerepel abban a közel félmilliárd forint összköltségű, 85 százalékban "támogatási forrásból" finanszírozott, jövő év végén véget érő projektben, amely a Huszártelep területi és társadalmi reintegrációját célozza.

A legfontosabb tudnivalókról kedden Kósa Tímea, Nyíregyháza alpolgármestere tájékoztatta a sajtó munkatársait.

– Az úgynevezett soft elemek megvalósítására mintegy 50 millió forint áll rendelkezésre. Ennek keretében az önkormányzat, a Periféria Egyesület, a megyei rendőr-főkapitányság, a gyermekjóléti központ és a Human-net Alapítvány helyi kötődést és identitást erősítő akciókat szervez, elősegítve a bűnmegelőzést, a közbiztonság megerősítését, a közösségépítést, a képzést és foglalkoztatást, a szabadidő hasznos eltöltését – sorolta az alpolgármester, majd hozzátette: összesen 810 méter új út építésére és 680 méter út felújítására, közterek újjászületésére és játszóhelyek kialakítására ad lehetőséget a beruházás.

A szociális bérlakások felújítása 8 épületet, összesen 82 lakást érint. A mélyépítési tevékenységek még idén befejeződnek, a magasépítési tevékenységekre közbeszerzési eljárást írtak ki, várhatóan ősszel kötnek szerződést a kivitelezővel.

(Szon)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése