2013. szeptember 24., kedd

Kuruc.info: Menesztették Nándorfehérvár polgármesterét

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Menesztették Nándorfehérvár polgármesterét
Sep 25th 2013, 05:05

Titkos szavazással, 60 százalékos támogatással leváltották kedden Dragan Djilast, Belgrád polgármesterét.

A városi képviselő-testület ülésén a 110 képviselő közül 106 volt jelen, 60-an igennel szavaztak a demokrata párti (DS) politikus menesztésére, saját pártja képviselői tartózkodtak a szavazástól. Dragan Djilas a szavazáskor kivonult az ülésteremből.

A leváltást a Szerb Haladó Párt (SNS) és a Szerbiai Demokrata Párt (DSS) kezdeményezte, és a DS eddigi koalíciós partnerei, egyebek mellett a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) képviselői is támogatták. Az indoklás szerint a polgármester túl sok adósságot halmozott fel, és a pénzügyi összeomlás szélére sodorta a szerb fővárost.

Dragan Djilas öt éve vezette Belgrádot. Az ülést követően az újságíróknak azt mondta: újra jelölteti magát a posztra. Szerinte leváltásának politikai okai vannak. Mint fogalmazott: "ez az ország lassan, de biztosan a diktatúra és a tekintélyuralom felé halad, valamint egy modern egypártrendszer felé".

A polgármester mellett távozni kényszerül az alpolgármester és a városi tanács összes tagja, de az új városvezetés megválasztásáig továbbra is elvégzik feladataikat. A képviselő-testületnek 30 napja van arra, hogy új polgármestert válasszon, amennyiben ez nem történik meg, rendkívüli önkormányzati választásokat kell kiírni.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése